Ανοιχτή Συζήτηση “Ατζέντα Νεολαίας: Προοπτικές & Προκλήσεις”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης, οι Alumni του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν την ανοιχτή Συζήτηση “Ατζέντα Νεολαίας: Προοπτικές & Προκλήσεις”, στις 27 Απριλίου 2023 στις 17:30 στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, ΔΕΘ Helexpo.

Στόχος της συζήτησης είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των νέων της πόλης με στόχο να εκφραστούν συλλογικά ανάγκες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η συνάντηση θα γίνει μέσω συντονισμένων συζητήσεων σε στρογγυλά τραπέζια και διαδραστικών μεθόδων έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών. Η πρακτική των στρογγυλών τραπεζιών έχει ως στόχο την άμεση αλληλεπίδραση και κοινή εμπειρική έρευνα των συμμετεχόντων ατόμων. 

Οι κύριες θεματικές που πρόκειται να συζητηθούν είναι οι εξής : 

– Εκπαίδευση και Απασχόληση

– Περιβάλλον

– Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα

– Ισότητα και Αλληλεγγύη

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, να συνεργαστούν με άλλα άτομα και να εντοπίσουν δραστικές λύσεις σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι της Θεσσαλονίκης έχει ως στόχο την χαρτογράφηση της καθημερινότητας της πόλης, ώστε να αναδειχθεί η σημασία διαμόρφωσης μιας ατζέντας με έμφαση στις ανάγκες και τα αιτήματα των κατοίκων της. 

Για τη συμμετοχή στη Συζήτηση απαραίτητη είναι η εγγραφή στη φόρμα:  

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να βρείτε στο link: 

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης

Alumni Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Ένωση Γυναικών Ελλάδος – Παράρτημα Θεσσαλονίκης