Απόπειρα απαγωγής 16χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στο «φως» καταγγελία εις βάρος του καθηγητή από το ΕΠΑΛ «Ευκλείδης» το 2020

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr και σύμφωνα με όσα καταγγέλονται, ο εν λόγω καθηγητής απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αφήνοντας τους μαθητές «ακάλυπτους» σε ώρες διδασκαλίας – «Προσκόμιζε δικαιολογητικά έγγραφα για τις απουσίες του», αναφέρουν μαθητές του ΕΠΑΛ

Σε καταγγελία εις βάρος του 56χρονου εν ενεργεία καθηγητή – που αποπειράθηκε να απαγάγει στις 31 Μαΐου μια 16χρονη στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης – για τη συμπεριφορά του και αλλεπάλληλες απουσίες προέβησαν τον Νοέμβριο του 2020 ενήλικοι μαθητές του σχολείου που διδάσκει στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr.

Πρόκειται για μαθητές δύο τμημάτων του συγκεκριμένου ΕΠΑΛ που στεγάζεται κοντά στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι στις 18 Νοεμβρίου του 2020 κοινοποίησαν προς τη διεύθυνση την ως άνω καταγγελία.

Αφορμή της καταγγελίας ήταν το γεγονός, ότι ο εν λόγω καθηγητής –  σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλονται –  απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αφήνοντας τους μαθητές «ακάλυπτους» σε ώρες διδασκαλίας, «κατά την παρουσία του η συμπεριφορά του δεν ήταν η ενδεικνυόμενη συμπεριφορά εκπαιδευτικού», όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ενώ, κατά τις ίδιες πηγές, ο 56χρονος «προσκόμιζε συνεχώς δικαιολογητικά έγγραφα για τις απουσίες του».

Ο φερόμενος ως θύτης διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο από το 2019. Παλαιότερα, εργαζόταν και ως ταξιτζής.

Ο κατηγορούμενος, που φέρεται να προσπάθησε να αρπάξει το 16χρονο κορίτσι, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης  που δικάζει με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί, ανέβαλε την υπόθεση για την Παρασκευή, επειδή απουσίαζαν από το ακροατήριο η ανήλικη και ο πατέρας της, μάρτυρες του κατηγορητηρίου. Ως εκ τούτου η κράτησή του ήρθη εκ του νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας (31/5) με την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών.

Η 16χρονη είναι μαθήτρια της Α’ Λυκείου στο ΕΠΑΛ της Νεάπολης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 16χρονη κοπέλα, η οποία είναι μαθήτρια της Α΄ Λυκείου της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη πήρε το λεωφορείο για να κατευθυνθεί από το σπίτι προς το σχολείο της.

Η διαδρομή «ρουτίνας» είναι με το λεωφορείο της γραμμής 18. Όμως τη Δευτέρα η ανήλικη δεν το πρόλαβε και πήρε το λεωφορείο της γραμμής 28. Η πλησιέστερη στάση στο σχολείο της είναι η στάση «Κόκορα», στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην περιοχή των Συκεών.

Η ίδια, αποβιβάστηκε από το λεωφορείο και κινήθηκε προς ένα καφέ για να ρωτήσει πως θα πάει προς το σχολείο της. Απευθυνόμενη σε έναν μεσήλικα άντρα ρώτησε ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει στο Επαγγελματικό Λύκειο της Νεάπολης. Εκείνος της πρότεινε, να την μεταφέρει με το αμάξι του. Η μαθήτρια αρνήθηκε, όμως εκείνος επέμεινε λέγοντας: «Είσαι ωραία κοπέλα να σε πάω εγώ», σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες από το τοπικό μέσο, thestival.gr. Η κοπέλα αποχώρησε χωρίς να συνεχίσει την κουβέντα.

Μόλις μπήκε σε κάποιο στενό, κινούμενη για το σχολείο της, διαπίστωσε ότι ο ίδιος άντρας την ακολουθεί με το αυτοκίνητό του. Την πλησίασε και από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματός του της είπε: «Μπες μέσα να σε πάω εγώ στο σχολείο σου». Η κοπέλα έντρομη επέστρεψε στο καφέ που είχε πρωτοσυναντήσει τον άγνωστο άντρα και από εκεί τηλεφώνησε στον πατέρα της.

Ο πατέρας της 16χρονης μετέβη στην περιοχή και στη συνέχεια μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, όπου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου για το περιστατικό.

πηγή: https://www.protothema.gr/