Αποσύρθηκαν τα μεταχειρισμένα λεωφορεία που παρέλαβε ο ΟΑΣΘ από τη Λειψία

Στην προσωρινή τουλάχιστον απόσυρση και των 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων που προμηθεύτηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία προχώρησε ο ΟΑΣΘ με τη δικαιολογία πως το σύνολό τους δεν διαθέτει κλιματισμό, παρά τις γνωστές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων Μάκης Άγγος στο voria.gr, “σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους 247 λεωφορεία. Τις προηγούμενες ημέρες βγάζαμε περίπου 305 με 307 οχήματα. Άρα έχουμε τουλάχιστον πενήντα εκτός κυκλοφορίας. Τα περισσότερα απ’ αυτά παραμένουν στα αμαξοστάσια επειδή δεν λειτουργεί ή δεν διαθέτουν κλιματισμό”.

Όπως αναφέρει οδηγός του ΟΑΣΘ “όταν η θερμοκρασία έξω είναι πάνω από 35 βαθμούς, μέσα στα λεωφορεία, εάν δεν υπάρχει κλιματισμός, το θερμόμετρο ξεπερνά τους 50 βαθμούς. Με τέτοιες θερμοκρασίες είναι αδύνατον να γίνουν δρομολόγια”. Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλά οχήματα, κυρίως αυτά τα οποία ανήκουν στον ΟΑΣΘ (πλην των μισθωμένων) υπάρχουν βλάβες στα κλιματιστικά οι οποίες δεν αποκαταστάθηκαν εγκαίρως. “Πολλές απ’ αυτές χρειάζονταν μερικές δεκάδες ευρώ” αναφέρει αρμόδια πηγή.

Τα λεωφορεία που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΘ από τη Λειψία έχουν μέχρι σήμερα εμφανίσει ουκ ολίγα προβλήματα καθώς όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν οι προδιαγραφές τους να είναι κατάλληλες για να κινηθούν σε ελληνικό έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό πως τα συγκεκριμένα οχήματα δεν δρομολογούνται πλέον σε δρομολόγια με μεγάλες κλίσεις εδάφους μετά από περιστατικό πυρκαγιάς σε λεωφορείο που αγκομαχούσε για να ανέβει μία ανηφόρα.

Όπως έχουν καταγγείλει εργαζόμενοι τα λεωφορεία διαθέτουν πολύ μικρούς κινητήρες, ενώ δεν έχουν κλιματισμό.

Πηγή: voria.gr