Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Τι αναφέρει το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Λαμίας για την κατάσταση της υγείας του #newn #πολιτικη #κουφοντινας

Μία νέα πολιτική σύγκρουση προέκυψε μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την ώρα που οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης για το καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» αυξάνονται, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση, καθώς «η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή».

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι ζητά «προνομιακή μεταχείριση» του Δημήτρη Κουφοντίνα, αντί να του ζητήσει να διακόψει την απεργία πείνας.

Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «πρέπει να αποφευχθεί ο θάνατος» του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς «η Δημοκρατία τιμωρεί, δεν εκδικείται, δεν εκβιάζεται».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Επίσης, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ». Διευκρινίζει δε ότι «αυτή η διαχρονική στάση του ΚΚΕ σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί ενέργειες ατομικής τρομοκρατίας, όπως αυτές του Κουφοντίνα, που αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται από το κράτος και τις κυβερνήσεις, για να συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, την επαναστατική ιδεολογία και δράση, αλλά και για να θεσπίζουν -στο όνομα της πάταξής τους- “τρομονόμους”, που τελικά στρέφονται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και της εργατικής – λαϊκής πάλης».

Επιδεινώθηκε επικίνδυνα η υγεία του Κουφοντίνα

Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα το Σάββατο, σύμφωνα με την ενημέρωση του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου και νοσηλεύεται.

«Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών.

Επίσης, το Ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζει ότι συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας προς το σκοπό της διασφάλισης της υγείας του ασθενούς με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.