Έτοιμη η ΔΕΘ για να φιλοξενήσει εμβολιαστικά κέντρα

Εμφανίστηκε εξάλλου αισιόδοξος για το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ

«Εντός Φεβρουαρίου είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να παραδώσουμε χώρους της ΔΕΘ για την εγκατάσταση εμβολιαστικών κέντρων και να παρέχουμε τις αναγκαίες υπηρεσίες υποστήριξης. Ο χρόνος έναρξης λειτουργίας αυτών των εμβολιαστικών κέντρων, φυσικά θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα που διαμορφώνεται κεντρικά, σε εθνικό επίπεδο.»

Αυτό τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo-ΔΕΘ κ.  Κυριάκος Ποζρικίδης, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα παραχωρηθούν τα περίπτερα 13 και 15: «Το σύνολο του χώρου είναι περίπου 10.000 τμ. Είναι μια σοφή επιλογή από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, γιατί ο χώρος της Έκθεση είναι κεντρικός, είναι μεγάλος, όσον αφορά τον υπαίθριό του χώρο, άρα δεν νομίζω να έχουμε συνωστισμό.»

Ερωτηθείς για την προοπτική επανεκκίνησης των εκθεσιακών και συνεδριακών δραστηριοτήτων, ο κ. Ποζρικίδης έκανε λόγο για «όνειρό και επιθυμία της διοίκησης να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.»

Εκτίμησε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 δεν αναμένεται να γίνει κάτι « όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη» γιατί όπως εξήγησε «το εκθεσιακό αντικείμενο είναι τέτοιο που συνδέεται με πάρα πολλές υπηρεσίες».

Ο κ. Ποζρικίδης έφερε ως παράδειγμα την  AGROTICA: «Το 60% είναι εκθέτες του εξωτερικού και ένα 20%-25% είναι επισκέπτες εξωτερικού, άρα αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν αρχίσει να λειτουργεί αυτό το κομμάτι της μετακίνησης, του επαγγελματικού τουρισμού, αυτό σημαίνει ότι οι εκθέσεις περιορίζονται.»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και στο θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ, που το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει στο προσκήνιο εξαιτίας ενστάσεων ως προς το χώρο λειτουργίας της. «Το “τρένο” της ανάπλασης πηγαίνει και πηγαίνει με σταθερή ταχύτητα και καλά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή δεν θα έχει καθυστέρηση νομίζω στην επόμενη “στάση”. Αυτό που νομίζω που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι είναι ένα έργο εν εξελίξει. Δεν είναι ένα έργο, το οποίο το συζητάμε. Το συζητήσαμε τα τελευταία 20 χρόνια, τα τελευταία 5 χρόνια ξεκίνησε η διαδικασία της ανάπλασης με όλα τα βήματα, τα οποία έπρεπε να γίνουν από την αρχή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μ΄ ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο λέει ότι το 2026 ευελπιστούμε και να είναι σε λειτουργία ένα εμβληματικό εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο μαζί με το πάρκο.»