Ευριβιάδης Ελευθεριάδης για τις Ευρωεκλογές: «Έκτη συνεχόμενη αύξηση ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, τα αποτελέσματα καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική»

Σημεία συνέντευξης στον fm100 και στους δημοσιογράφους Stolakis Vaggelis και την Έφη Τσαμπάζη:

Σχετικά με το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης: «Τα συμπεράσματα μετά από μία εκλογική αναμέτρηση, δεν βγαίνουν μόνο μία ανακοίνωση φράση, αλλά μετά από ουσιαστική ανάλυση των δεδομένων.

Tι μας έδειξαν τα αποτελέσματα: 1. μεγάλη αποχή, άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων. 2. 6η συνεχόμενη αύξηση των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε διαδοχικές διαδικασίες. 3. Καταδίκη της Κυβερνητικής πολιτικής και ελεύθερη πτώση των ποσοστών της. 4. Ιστορικά χαμηλό ποσοστό μετά το 2012 για τον Στέφανο Κασσελάκη και το ΣΥΡΙΖΑ.»

Για το στόχο της 2ης θέσης του ΠΑΣΟΚ: «Ο στόχος της δεύτερης θέσης για το ΠΑΣΟΚ δεν κατέστη εφικτός.

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Θεσσαλονίκης επέδειξε μία άνοδο σχετικά μεγαλύτερη από την κεντρική άνοδο, αλλά η πόλη δυστυχώς έχει υποστεί μία συντηρητικοποίηση, απόρροια και μιας υφέρπουσας ατμόσφαιρας αδικίας σε σχέση με την Αθήνα, κάτι που ευνοεί την αντισυστημική ψήφο.

Η διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι μία ψυχολογική διαφορά, που μπορεί να προσπεραστεί. Το ζήτημα, είναι η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία και η προοπτική Κυβερνησιμότητας.»

Για τους επόμενους στόχους και κινήσεις: «Δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση μόνο με οργανωτικούς όρους, πρέπει να δημιουργήσουμε μία πολιτική υπεροχή, ένα ρεύμα που θα μας ωθήσει σε πιο ψηλά εκλογικά ποσοστά.

Το κάλεσμα για μία ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη, δεν πρέπει είναι συγκλίσεις σε επίπεδο κορυφής, πρέπει να είναι κοινωνικές διεργασίες που θα ωθήσουν μία συσπείρωση από τη βάση.

Η βιασύνη είναι ο χειρότερός σύμβουλος. Το ΠΑΣΟΚ έχει θεσμικά όργανα, εκεί πρέπει να συζητηθεί και να αξιολογηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και όχι στα μέσα ενημέρωσης και στα social media.»