Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση άνω του 1 εκατ. ευρώ για Αριστοτέλους

Μια γενναία χρηματοδότηση #newn #thessaloniki

Γενναία χρηματοδότηση, ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εξασφάλισε η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τις μελέτες που αφορούν δύο εμβληματικές παρεμβάσεις, αυτές της ανάπλασης του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους και της επέκτασης της παλιάς παραλίας με την κατασκευή ντεκ.

Συγκεκριμένα, στο σκέλος του ΠΔΕ που αφορά το Υπουργείο Τουρισμού έχει εγγραφεί κονδύλι 1.085.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει τη χρηματοδότηση για “υποδομές λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης στον άξονα Αριστοτέλους και στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης”.

Η χρηματοδότηση των μελετών για το έργο ανάπλασης της Αριστοτέλους -για το οποίο από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός- αλλά και για την κατασκευή ντεκ στην παραλία από το ύψος του Λευκού Πύργου μέχρι και το λιμάνι είχε βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που είχε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Η απόφαση ένταξης των έργων στο ΠΔΕ φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη. Παράλληλα, με την ίδια απόφαση εγγράφηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 765.000 ευρώ για “παρεμβάσεις ενίσχυσης του ποδηλατικού τουρισμού και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στην παραλιακή ζώνη από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τη Νέα Κρήνη, στα όρια των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς”. Το συγκεκριμένο έργο προχωρά στο πλαίσιο συνεργασίας των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.