Γερμανία: Στα γαλανόλευκα θα ντυθεί ο πύργος του Ρήνου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ντύσελντορφ #newn #Germany #Greece

Με τα ελληνικά χρώματα θα ντυθεί ο Πύργος του Ρήνου στο Ντύσσελντορφ την 25η Μαρτίου, ενός εκ των πιο εμβληματικών κτιρίων της γερμανικής πόλης, τιμώντας την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Το ψηλότερο σημείο της πόλης θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα με έγκριση του νέου δημάρχου του Ντύσσελντορφ Στέφαν Κέλερ σε συνεργασία και με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην πόλη Μαρία Παπακωνσταντίνου.

Για τουλάχιστον 3 ώρες θα πραγματοποιηθεί ένα lazer show το οποίο θα αποτυπώνει τα «200 χρόνια Ελλάδα» στα γερμανικά μαζί με μια σειρά από φωτορρυθμικούς σχηματισμούς οι οποίοι θα απεικονίζουν όλα τα σύμβολα της επανάστασης. Ορατά από όλα τα σημεία του Ντύσσελντορφ θα είναι μεταξύ άλλων όλες οι ελληνικές σημαίες και η σφραγίδα της Φιλικής Εταιρείας. «Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Ντύσσελντορφ. Το περιμένουν με ανυπομονησία τόσο οι Έλληνες που ζουν εδώ όσο και οι Γερμανοί Φιλέλληνες που είναι πολλοί στο κρατίδιό μας. Κοιτάμε ψηλά, είμαστε πολλοί και γινόμαστε ορατοί» δήλωσε στο ethnos.gr η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου. 

Ενδεικτικό είναι ότι από  τους περίπου 700.000 Έλληνες που ζουν στη Γερμανία, οι 200.000 κατοικούν στο κρατίδιο της Ρηνανίας -Βεστφαλίας. Ο Πύργος του Ρήνου (Rheinturm) έχει ύψος 240,5 μ. και  είναι το ψηλότερο κτίριο του Ντύσσελντορφ και αποτελεί σημείο κατατεθέν της πόλης.

Εκτενές αφιερώματα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση φιλοξένησαν μεταξύ άλλων αρκετά Γερμανικά ΜΜΕ. Με τίτλο «Είμαστε όλοι Ελληνες!» η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, του Μονάχου εξιστορεί το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, με τις ευλογίες της Εκκλησίας από το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.