“Για αυτό λοιπόν Νίκο Ανδρουλάκη”

Άρθρο γνώμης του Φώτη Μπιτζιλή

Σε ένα μήνα από σήμερα θα έχουν ολοκληρωθεί επιτέλους οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Δημοκρατική Παράταξη.

Όλοι καταλαβαίνουμε πως εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για να επιλέξουμε το πρόσωπο και την ομάδα που θα μας οδηγήσει ως παράταξη στην επόμενη μέρα.Οι δημοσκοπήσεις προσπαθούν να πιάσουν το σφυγμό των πολιτών, απευθυνόμενες σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και όχι , όπως και σε ανθρώπους που μάλλον δεν ενδιαφέρονται και ούτε θα συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες.Τα δυο μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την τελευταία περίοδο , πιστεύω όλοι συμφωνούμε πως ήταν ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά , και η απόφαση να συμμετέχει στις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οφείλω να καταθέσω πως συνεχίζω να πιστεύω πως ο Γιώργος έκανε την καλύτερη δυνατή διαχείριση μέσα σε καθεστώς χρεοκοπίας και με το σύνολο της Ε.Ε. αλλά και εσωτερικών δυνάμεων, εναντίον του.

Η υποψηφιότητα του  φαίνεται να έδωσε μια νέα δυναμική στην φαινομενικά άνευρη  διαδικασία.Πιστεύω όμως πως η ηγεσία και η στάση της αείμνηστης Γεννήματα , μέχρι της τελευταίας στιγμής της ζωής της , ειναι το παράδειγμα που αξίζει όλοι μας να κρατήσουμε για το μέλλον.Νομίζω όλοι συμφωνούμε πως ήταν η ήρεμη δύναμη που έδειξε σε όλους , συναγωνιστές και ανταγωνιστές , πως η Δημοκρατική Παράταξη , συνεχίζει να έχει στους κόλπους της στελέχη με ήθος , ακεραιότητα και όραμα.

Κι εδώ έρχεται σχεδόν χωρίς δεύτερη σκέψη , αβίαστα , η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλακη, να αποτελεί για μένα την τέλεια επιλογή για την επόμενη μέρα της παράταξης.Ο Νίκος , ενώ είναι μόλις 42 χρόνων , αποτελεί το πρόσωπο που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.Είναι πρόσωπο της δράσης και των έργων , και συνδυάζει την ρεαλιστική σκέψη του πολιτικού μηχανικού , με την υπερβατική προσέγγιση του υποψηφίου διδάκτορα Φιλοσοφίας.

Παρά την επιλογή του να διατηρεί χαμηλό προφίλ διαχρονικά , έχει προτάσεις για το σήμερα και το αύριο , της παράταξης και της χώρας, βγαίνοντας πάντα μπροστά για να ενώσει κι όχι να διχάσει .

Για αυτό λοιπόν Νίκο Ανδρουλάκη για τις 5 και 12 Δεκέμβρη.