“Γιατί συμμετέχω”

Άρθρο γνώμης του Νίκου Μπιλίκα

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς κατά τους οποίους η Ελληνική κοινωνία κλυδωνίζεται από τα αμέτρητα προβλήματα τα οποία παλεύει να αντιμετωπίσει για να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στον Έλληνα πολίτη, οι νέοι αποτελούν την τελευταία σανίδα σωτηρίας και την ύστατη ελπίδα που θα δώσει υπόσταση στο όραμα που έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης.

Γι’αυτό και οι νέοι οφείλουν να δώσουν δυναμικό παρόν συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές της Ελληνικής Επικράτειας παίρνοντας έτσι την κατάσταση στα χέρια τους και βάζοντας τον θεμέλιο λίθο για μία σειρά αλλαγών που πρέπει να γίνουν στην Ελληνική κοινωνία εδώ και πολύ καιρό.

H αυτοπεποίθηση, η πίστη, η όρεξη για δουλειά, οι ικανότητες και το όραμα που έχουν οι νέοι μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική βάση και αφετηρία για οποιαδήποτε προοδευτική καινοτομία χρειάζεται να γίνει προκειμένου να εξαφανιστούν τα κακώς κείμενα της Ελληνικής κοινωνίας και τη θέση τους να πάρει ένα κράμα προοδευτικής δημιουργικότητας ευημερίας και ανάπτυξης που θα συνοδεύεται από αξιοκρατικές και ηθικές αρχές.

Οι νέοι μπορούν να το πετύχουν αυτό και έτσι να ενισχυθεί και ο θεσμός της παιδείας που είναι απαραίτητο συστατικό για μία ευνομούμενη κοινωνία. Με μία δυναμική συμμετοχή των νέων στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές, η κατάσταση μπορεί να κλυδωνίζεται αλλά δεν βυθίζεται!