«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΕΑΒ)»

Ανακοίνωση μέσω του αντίστοιχου τομέα Άμυνας έβγαλε το Κίνημα Αλλαγής και αναφέρει:

“Σε πρόσφατη επίσκεψή της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει το μέλλον της εταιρείας και αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ανασφαλείς και με χαμηλές αμοιβές, ενώ με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μειώνει ακόμη περισσότερο το εισόδημά τους.

Ως επιβεβαίωση των καταγγελιών της Προέδρου, έρχεται η ωμή παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και τρίτου εταίρου της ΕΑΒ που δήθεν “μεριμνά” για το μέλλον της, ο οποίος έθεσε το δίλημμα ότι αν η εργολαβική εταιρεία δεν αναλάβει το έργο σε κρίσιμα τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας που αφορά στην κατασκευή απαρτίων του F-16, η εταιρία θα κλείσει με απόφαση της κυβέρνησης και όλοι οι εργαζόμενοι θα ψάχνουν για δουλειά …

Οι δηλώσεις σας κύριε Υπουργέ κρίνονται απαράδεκτες και θυμίζουν νοοτροπίες και λογικές άλλων εποχών, ενώ δημιουργούν πρόσθετα εμπόδια στη λύση του προβλήματος. Λύσεις που η κυβέρνηση θα έπρεπε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει για το μέλλον της ΕΑΒ, κατηγορείτε και απειλείτε τους εργαζόμενους ότι αυτοί είναι δήθεν υπεύθυνοι για την κακή κατάσταση της εταιρείας και τροχοπέδη για την ανάτασή της.

Φταίνε οι εργαζόμενοι για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος; Όχι, η κυβέρνηση είναι η μόνη υπεύθυνη για τις λάθος πολιτικές της στην εταιρεία. Η κυβέρνηση ευθύνεται για την τελευταία διετή απραξία της εταιρείας και την μη στήριξη και εξυγίανσή της, αλλά και για την απώλεια τεχνογνωσίας και προστιθέμενης αξίας από την απομάκρυνση εξειδικευμένων εργαζομένων της εταιρείας. Ρίχνετε τις ευθύνες σας στην πλάτη των εργαζομένων που ζητούν εργασιακή ειρήνη και αξιοπρεπείς αμοιβές. Που είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός σας για το μέλλον της εταιρείας; Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης ακόμη λειτουργείτε με το “βλέποντας και κάνοντας”!

Απειλώντας τους εργαζόμενους μιας βαριάς βιομηχανίας δεν χτίζεται το μέλλον της εταιρείας και δεν επιτυγχάνεται η εργασιακή ειρήνη και η ασφάλειά τους. Δεν ήταν αρκετός ο εργασιακός μεσαίωνας που έφερε στη βουλή ο κ. Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, δημιουργείτε συνθήκες ομηρίας στους εργαζόμενους με σκοπό τη διάλυση της ΕΑΒ, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα ανταγωνιστών της εταιρείας. Λες και δεν υπάρχει το κατάλληλο εργατικό δυναμικό στην εταιρεία για να προχωρήσει ομαλά η υλοποίηση του προγράμματος! Λες και ήταν απαγορευτική η πρόσληψη των συγκεκριμένων 15 ατόμων από την ΕΑΒ και όχι από την ανταγωνίστρια εταιρεία της!

Σας καταγγέλλουμε κύριε Γεωργιάδη για την αρνητική συμβολή στην ναυπηγοεπισκευαστική ικανότητα των Ναυπηγείων Ελευσίνας και για την «βόμβα» στα θεμέλια της ΕΑΒ.

Το Κίνημα Αλλαγής θα βρεθεί κυματοθραύστης στις απαράδεκτες συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης, που δεν προωθούν την βιωσιμότητα και τον ορθολογισμό  της ΕΑΒ, με στόχο την τεχνολογική ανάπτυξη της οικονομίας, παραμένοντας αρωγός στους εργαζόμενους της ΕΑΒ με ανάληψη κοινοβουλευτικών προτάσεων προς την κυβέρνηση, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και διασφαλίζοντας το μέλλον τους.”

Για τον Τομέα Άμυνας

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής