Η Περιφερειακή Παράταξη “Πράξεις για τη Μακεδονία” σχετικά με την Ρωσική Εισβολή στην Ουκρανία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (2-3-2022), εγκρίθηκε, από την παράταξη της πλειοψηφίας και την παράταξή μας, το ψήφισμα καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στη βάση του κειμένου που είχαμε καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα και κατόπιν τροποποιήσεων που έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Είναι πολύ σημαντικό η Περιφέρειά μας να τοποθετείται, με μεγάλη πλειοψηφία, στην σωστή πλευρά της Ιστορίας. Υπερψηφίσαμε το τελικό κείμενο παρά το γεγονός ότι δεν κατανοήσαμε γιατί ο κ. Τζιτζικώστας αφαίρεσε την ακόλουθη επισήμανση :

“Καλούμε την Διεθνή Κοινότητα να παρέμβει αποτελεσματικά και να υπερασπιστεί τα αυτονόητα και κατοχυρωμένα δικαιώματα του ουκρανικού λαού. Την καλούμε, επιπλέον, αυτό να είναι η αρχή για μια σειρά παρεμβάσεών της με τον ίδιο τρόπο, χωρίς παρεκκλίσεις, είτε αφορά την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη, είτε αφορά την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, είτε αφορά συμφωνίες όπως του Μινσκ, είτε αφορά συνθήκες όπως το Δίκαιο της Θάλασσας”.

Ελπίζουμε να κατανόησαν τους λόγους οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας …