“Η ψυχή της παράταξης είναι ο σοσιαλισμός, ούτε το κέντρο ούτε η σοσιαλδημοκρατία”

Άρθρο γνώμης του Γιώργου Κράλλη, Δημοτικού Συμβούλου Ήλιδας

Φίλες και φίλοι την Κυριακή εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και επέλεξαν το όνομα της παράταξης επαναφέροντας το ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο Ήλιο, μετά λοιπόν την επιστροφή των συμβόλων και του ιστορικού ονόματος στόχος μας πρέπει να είναι από εδώ και πέρα και η επιστροφή στις αρχές και τις αξίες της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου.

Κανένα όνομα δεν έχει αξία αν δεν συνοδεύεται από τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες, κανένα όνομα δεν θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην χώρα αν η επιστροφή του κόσμου δεν συνοδεύεται και από την επιστροφή στον σοσιαλισμό.

Η ψυχή της παράταξης είναι ο σοσιαλισμός,ούτε το κέντρο ούτε η σοσιαλδημοκρατία. Όσο αφορά τις εκλογές των νέων οργάνων της παράταξης η γενιά μου απέδειξε πως είναι έτοιμη να αναλάβει τις τύχες της παράταξης αφού σε όλη την χώρα η συντριπτική πλειοψηφία όσων εκλέχθηκαν είναι νέοι άνθρωποι με όρεξη και αγάπη για να πάμε την παράταξη μπροστά!!

Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντρόφους που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου για την αντιπροσώπευση τους στο συνέδριο της παράταξης .

Συνεχίζουμε την αυτοοργάνωση ώστε να φτιάξουμε την παράταξη των ονείρων μας και να γκρεμίσουμε την ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο τόπος χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή με μια μεγάλη προοδευτική διακυβέρνηση,αυτά που μας χωρίζουν με την παραδοσιακή αριστερά είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που μας ενώνουν και το παράδειγμα της Γαλλίας με τον Μελανσον πρέπει να μας προβληματίσει γιατί εκεί μπορούν και εδώ όχι.