Κ. Δουβαλίδης: “Είναι στόχος κάθε αθλητή να βρίσκεται στους κορυφαίους”

Ο Έλληνας πρωταθλητής Στίβου Κώστας Δουβαλίδης σε μια συνέντευξη στο Newn.gr όπου μιλάει για την καριέρα του, τον χαρακτήρα του αλλά και όσα έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια #Newn #Douvalidis #Συνέντευξη

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Ονομάζομαι Δουβαλίδης-Ρικς Κωνσταντίνος , είμαι 34 χρόνων, πρωταθλητής στο στίβο και ασχολούμαι από τα 8 μου χρόνια. Το άθλημα μου είναι τα 110μ. με εμπόδια. Αυτό που ασχολούμαι εκτός στίβου είναι η δουλειά μου στον δήμο Δράμας.

Οι διακρίσεις που έχεις καταφέρει με τα χρόνια θεωρείς έχουν αλλάξει κάτι στο χαρακτήρα σου ; Βλέπεις στον εαυτό σου μειονεκτήματα;

Οι διακρίσεις που έχω καταφέρει τα τόσα χρονιά δεν έχουν αλλάξει τον χαρακτήρα μου. Παραμένει ο ίδιος χαρακτήρας που ήταν όταν ήταν παιδάκι. Άλλωστε αυτό πρέπει να παραμείνει όπως είναι σε όλη αυτήν την διαδρομή και να μην αλλάξει κάτι. Μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα έχουμε όλοι σαν άνθρωποι. Κανένας δεν είναι τέλειος σαν άνθρωπος και χαρακτήρας και σκοπός της ζωής είναι να βελτιωνόμαστε στην καθημερινότητα μας.

Πως διαχειρίζεσαι την κριτική;

Την κριτική την διαχειρίζομαι ανάλογα με τον αν είναι θετική ή αρνητική. Την θετική κριτική την δέχομαι αλλά και πάλι φιλτράρω τα πράγματα ώστε να μην παίρνει το μυαλό μου αέρα θα έλεγα απλά και την αρνητική κρητική μπορεί να μην δώσω καθόλου σημασία. Είμαι άνθρωπος και χαρακτήρας που έχει μάθει να μην δίνει σημασία σε κάποιες αρνητικές κρητικές και καταστάσεις.

Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 5-10 χρόνια;

Τον εαυτό μου σε 5-10 χρόνια δεν ξέρω πως να τον δω. Σίγουρα θα έχω τελειώσει μέχρι τότε την αθλητική μου καριέρα και σίγουρα θα έχω κάνει οικογένεια που θέλω πολύ! Άλλωστε αυτό είναι το νόημα της ζωής!να δημιουργείς ζωή!

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές διακρίσεις σου;

Οι πιο σημαντικές διακρίσεις μου είναι οι εξής:

  • 11ος στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου 2008
  • 1ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων ανδρών 
  • 3ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων
  •  2 παγκόσμια ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο στα 110μ με εμπόδια και τα 60μ με εμπόδια αντίστοιχα.
Πόσες ώρες την ημέρα προπονείσαι;

Την ημέρα οι ώρες προπόνησης μπορεί να φτάνουν και τις 8 ώρες σπαστά πρωί-απόγευμα δηλαδή 4 το πρωί και 4 το απόγευμα την περίοδο που βάζουμε προπόνηση και όσο πλησιάζουν οι αγώνες αυτές οι ώρες μειώνονται.

Πως νιώθεις για την συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς των προηγούμενων χρόνων και ποια αντίδραση σου αν θα ακυρωθούν οι επόμενοι;

Για την συμμετοχή μου στους προηγούμενους Ολυμπιακούς αγώνες νιώθω περήφανος που κατάφερα να συμμετέχω σε 3 Ολυμπιακούς αγώνες!

Είναι ο στόχος κάθε αθλητή να βρίσκετε στους κορυφαίους αθλητές του κόσμο και να συναγωνίζεται για τον τελικό και γιατί όχι για ένα μετάλλιο και αυτό είναι ότι καλύτερο να γίνεται κάθε 4 χρόνια οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Οπότε αν ακυρωθεί άλλη μια φορά η Ολυμπιάδα θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ γιατί δεν με παίρνουν άλλο τα χρόνια προσωπικά για να περιμένω άλλη μια χρόνια να συμμετέχω στο Τόκιο. Καλώς ή κακώς μεγαλώνουμε και όλα δυσκολεύουν χρόνο με τον χρόνο και θέλω να βρίσκομαι στους αγώνες ώστε να αποδίδω το καλύτερο!