Νέοι Υποψήφιοι: Γιώργος Μερκατάς, Δήμος Βόλου

Ανοικτή επιστολή του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Βόλου, Γιώργου Μερκατά:

Αγαπητοί/ες αναγνώστες και αναγνώστριες,

            Ονομάζομαι Μέρκατας Γιώργος και γεννήθηκα το 1987 στην πόλη του Βόλου. Μεγάλωσα και ζω μόνιμα στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας. Αποφοίτησα από το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Βόλου. Πραγματοποίησα τις προπτυχιακές σπουδές μου στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ απέκτησα και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Συστηματική Φιλοσοφία στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Έχω εξειδικευτεί σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων, όπως επίσης στον τομέα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ έχω παρακολουθήσει και διάφορα σεμινάρια διδακτικής, διοίκησης και κυκλικής οικονομίας.

            Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης παραδίδοντας μαθήματα κατ΄οίκον αλλά και σε φροντιστήρια της περιοχής μου. Έχω, επίσης, διατελέσει πρόεδρος και αντιπρόεδρος του συλλόγου «Εθελοντές καθηγητές-Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου». Έχω αρθρογραφήσει σε τοπικές εφημερίδες και σε sites εκπαιδευτικού περιεχομένου.

            Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια συμμετέχοντας στα μαθητικά συμβούλια και συνεχίστηκε στο Πανεπιστήμιο όντας ενεργό στέλεχος της ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής Θεσσαλονίκης με συνεχή παρουσία στα όργανα τους τμήματος μου. Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκλέχτηκα μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας.

            Στις επερχόμενες εκλογές «κατεβαίνω» για πρώτη φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχοντας στον ανεξάρτητο  συνδυασμό «Συμμαχία για τον Βόλο» ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με επικεφαλής τον Νίκο Παπαπέτρο με μοναδικό στόχο τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την πόλη αλλά και όλες τις περιοχές του Δήμου Βόλου.

            Ζητώ την στήριξη σας για να μπορέσουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε τον Βόλο που όλοι ονειρευόμαστε χωρίς αποκλεισμούς, με όραμα και μεράκι.