Καύσωνας στις Πανελλήνιες: Παίρνουν μέτρα οι διευθύνσεις σχολείων με ανεμιστήρες και aircooler!

Θορυβημένες από τις προειδοποιήσεις για επερχόμενο δυνατό καύσωνα εν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων τις επόμενες μέρες, ορισμένες διευθύνσεις εκπαίδευσης επιστρατεύουν τώρα φορητά cooler και ανεμιστήρες για τους υποψήφους, ενώ δεσμεύονται να εξετάσουν άμεσα τυχόν αιτήματα απαλλαγής εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Μάλιστα όπως προκύπτει, σημειώθηκε και…κλοπή κλιματιστικών από εξεταστικό κέντρο του Πειραιά…

Συγκεκριμένα στον Πειραιά, ο τοπικός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, απάντησε σε σχετική επιστολή που έλαβε για το ζήτημα αυτό από την ΕΛΜΕ Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι «είναι αδύνατον, αλλά και επικίνδυνο να συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε έναν χώρο, χωρίς κλιματισμό, σε ημέρα καύσωνα και μάλιστα τα παιδιά εκείνη την ώρα να πρέπει να συγκεντρωθούν για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά από τους Δήμους άμεσα να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση, ικανή να καλύψει την αγορά ανεμιστήρων (όπου δεν υπάρχει κλιματισμός) και ταυτόχρονα να καλύψει επαρκώς και τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα (γραφική ύλη, toner κλπ) που τρέχουν.

Η απάντηση του ΔΔΕ

Ο κ.Αναστασόπουλος, αε απάντηση σχετικής επιστολής, ενημερώνει για τα εξής:

Οσοι εκπαιδευτικοί αιτήθηκαν απαλλαγής – εδώ και ένα εικοσαήμερο – από τις διαδικασίες των Πανελλαδικών εξετάσεων για λόγους υγείας, έγινε αποδεκτό το αίτημά τους. Στην περίπτωση νέων αιτημάτων με αφορμή τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν, η ΔΔΕ Πειραιά δεσμεύεται να εξετάσει άμεσα οποιοδήποτε αίτημα εκπαιδευτικού για απαλλαγή λόγω προβλημάτων υγείας, σε συνεργασία με τους Προέδρους των εξεταστικών κέντρων.

Για τα τρία εξεταστικά κέντρα που στερούνται επαρκούς ποσότητας κλιματιστικών/ανεμιστήρων (σημειώνουμε, ότι στο 64ο Βαθμολογικό Κέντρο υπήρξε κλοπή προ τριάντα(30) ημερών των κλιματιστικών) με έγγραφο μας, έχουν ζητηθεί απο τους Δήμους Κερατσινίου/Δραπετσώνας – Νίκαιας/Ρέντη και Πειραιά άμεση αποστολή φορητών cooler και ανεμιστήρων.

Παραμένουμε σε μια αγαστή συνεργασία με τις δυο(2) ΕΛΜΕ Πειραιά προς επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί.

Πηγή:www.alfavita.gr