Κορονοϊός: 1.134 κρούσματα- Και πάλι τριψήφιος αριθμός στην Θεσσαλονίκη

Σε ίδια επίπεδα τα νούμερα στην πόλη μας #Newn #Κορονοϊός #Κρούσμστα

Για το πώς «κινείται» ο κορωνοϊός ενημερώνει και σήμερα, Καθαρά Δευτέρα ο ΕΟΔΥ με την καθιερωμένη του ανακοίνωση.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε όπως κάθε μέρα τα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα στην χώρα, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να παρακολουθούν στενά καθώς η κατάσταση είναι οριακή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.134, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 222.281 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 61 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.744 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση για το πόσα νέα κρούσματα «γέννησε» ο κορωνοϊός τις τελευταίες 24 ώρες στην χώρα μας, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει και για τον χάρτη της διασποράς.

Το σε ποιες περιοχές, δηλαδή, «χτύπησε» ο κορωνοϊός ανά την Ελλάδα, με την Αττική -που εδώ και μέρες «φλέγεται»- να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με 521 νέα κρούσματα και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 132. 

Παράλληλα 14 περιοχές στη χώρα έχουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. 

Δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων του 24ώρου: