Λάρισα: Ερωτήματα για τα αίτια θανάτου βρέφους – Η περιπέτεια της μητέρας του με τον κοροναϊό

Σε πένθος εξελίχθηκε η μεγαλύτερη χαρά, που μπορεί να βιώσει οικογένεια, για νεαρό ζευγάρι Βολιωτών. Το μωράκι τους ένα εικοσιτετράωρο αφότου γεννήθηκε απεβίωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας για τα ακριβή αίτια θανάτου. Η μητέρα του παιδιού, ηλικίας 23 ετών, είχε νοσήσει από κοροναϊό και είχε περάσει τον ιό μήνες πριν τον τοκετό. Ολοι οι γιατροί έλεγαν ότι δεν υπάρχει αντίκτυπος στο μωρό. Το ζευγάρι περιμένει εναγωνίως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αφού όλα φαίνονταν να εξελίσσονται ομαλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη είχε μία ομαλή εγκυμοσύνη. Δεν ήταν το πρώτο παιδί που έφερνε στον κόσμο. Είχε τακτική παρακολούθηση από γιατρό και το βρέφος φαινόταν να αναπτύσσεται κανονικά, να είναι υγιές και να μην παρουσιάζει προβλήματα. Στον 6ο μήνα νόσησε από κορονοϊό, όμως πέρασε τον ιό ελαφριά. Είχε ήπια συμπτώματα με δέκατα και έμεινε στο σπίτι, σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» πέρασε την ιό και ήταν καλά, γερή και δυνατή χωρίς προβλήματα. Τις ίδιες διαβεβαιώσεις είχε και για το μωρό της, όταν παρακολουθούσε την πορεία του. Την Πέμπτη γέννησε με καισαρική στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Το μωράκι έκλαψε και διαπιστώθηκε ότι ήταν υγιές. Μέχρι αυτή τη στιγμή το ζευγάρι έπλεε σε πελάγη ευτυχίας δίχως να περιμένει τις στιγμές φρίκης που θα ακολουθούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος παρουσίασε γρήγορα αναπνευστικό πρόβλημα και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του από το Αχιλλοπούλειο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας της γέννας στις 16:30 μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Νεογνολογική Κλινική και διασωληνώθηκε αμέσως. Ολοι οι γιατροί έπεσαν πάνω στο μωράκι για να το βοηθήσουν, όμως δυστυχώς η υγεία του επιδεινωνόταν ραγδαία κάθε ώρα που περνούσε και τελικά το αγγελούδι απεβίωσε την επόμενη μέρα στις 10:20 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία προκάλεσαν στο βρέφος καρδιακή ανεπάρκεια και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να αντέξει, παρά το γεγονός ότι ήταν διασωληνωμένο.

Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κινήθηκε η διαδικασία για τη διενέργεια νεκροψίας με τη συναίνεση των γονιών του παιδιού. Ενημερώθηκε η Αστυνομία και διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Το ζευγάρι αναμένει να γίνει η νεκροτομή σήμερα Τετάρτη από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ριχθούν φως στα αίτια θανάτου. Δεν είναι το πρώτο παιδί που έφερε στον κόσμο. Δεν υπήρχαν προβλήματα, σύμφωνα με την οικογένεια. Δεν υπήρχε υποψία προ γέννας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το νεαρό ζευγάρι είναι συντετριμμένο από την απώλεια και περιμένει τα αποτελέσματα. Οι έρευνες για τα ακριβή αίτια θανάτου συνεχίζονται.

πηγή: www.in.gr