Με χειροπέδες στην Ευελπίδων ο Λιγνάδης

Επέστρεψε στη ΓΑΔΑ – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη #newn #κοινωνια #λιγναδης

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε ο Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες περί «βιασμού κατά συρροή».

Ο γνωστός σκηνοθέτης πήγε απευθείας στον ανακριτή για να πάρει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές φέρονται να έχουν στα χέρια τους μαρτυρίες – φωτιά για τη δράση του κατηγορούμενου οι οποίες καθόρισαν και τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κομβικής σημασίας φέρεται να είναι εκτός από την μήνυση που κατέθεσε νεαρός και ακόμη μια μαρτυρία προσώπου που καταγγέλλει το βιασμό του από τον θεατράνθρωπο σε χρόνο που, επίσης, δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα. Το όνομα του συγκεκριμένου μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού που, αν και η πράξη είχε παραγραφεί, στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Τόσο τα αποκαλυπτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στις μηνύσεις για βιασμούς ανήλικων παιδιών όσο και οι καταθέσεις των νέων μαρτύρων για όσα φέρονται ότι συνέβαιναν επί χρόνια πίσω από τους προβολείς της δημοσιότητας που έπεφταν πάνω στο σκηνοθέτη, πυροδότησαν τις άμεσες κινήσεις της Εισαγγελίας που λειτούργησε μεθοδικά, με ταχύτητα και υπό άκρα μυστικότητα.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια η οποία με τη σειρά της άναψε το πράσινο φως για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορο του προσήλθε αυτοβούλως ενώπιον των αρχών δηλώνοντας στη διάθεση της δικαιοσύνης, αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται. «Δεν υπήρχε θέμα ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Νίκος Γεωργουλέας σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις φήμες ότι ο εντολέας του είχε διαφύγει. Μάλιστα, μιλώντας για τον Δημήτρη Λιγνάδη τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο «έντιμο, ειλικρινή στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη».

Ο κατηγορούμενος, για βιασμό κατά συρροή, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία που του αποδίδεται και αναμένεται με ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα αντικρούσει τις καταγγελίες – σοκ σε βάρος του.

Οι μαρτυρίες των ανδρών που τον καταγγέλλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αποκαλυπτικές και αναφέρουν πολλές λεπτομέρειες για τις επαφές τους με τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη, την καθημερινότητα του, το σπίτι του αλλά και ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο.