Νέοι Υποψήφιοι: Νικολέτα Καλίτσου, Δήμος Θεσσαλονίκης

Ανοικτή επιστολή της υποψήφιας Συμβούλου Α’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Καλίτσου Νικολέτας:

Γειά σας, είμαι η Νικολέτα! Είμαι απόφοιτη της Γεωπονικής Σχολή του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό στην Αειφορική Γεωργική Ανάπτυξη. Παράλληλα είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων στους τομείς της Προστασίας του Περιβάλλοντος, της Ανακύκλωσης και της Κυκλικής Οικονομίας. Εργαζομαι σε εταιρεία πληροφορικής με έδρα το κέντρο της πόλης ως υπεύθυνη πωλήσεων.

Τι είναι το κέντρο για μένα. Είναι τα πάντα. Γεννήθηκα στο Βαρδάρη, ζω στη Ναυαρίνου, εργάζομαι στη Δραγούμη, γυμνάζομαι στη Στοά Καράσου, διασκεδάζω στα Λαδάδικα, στην Αγίου Μηνά, στην Ολύμπου, στη Ροτόντα [και στη Τούμπα], κάνω βόλτες με τον γιό μου στην παραλία, στο Ξαρχάκο, στο Λιμάνι και όπου έχει παιδικές χαρές, στηρίζω τους επιχειρηματίες των γειτονιών του. Μου αρέσει πολύ να περπατάω μέσα στο κέντρο (ειδικά τη νύχτα), αλλά για τις υπόλοιπες περιοχές χρησιμοποιώ τον ΟΑΣΘ.

Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφια. Σαν κάτοικος και σαν εργαζόμενος του κέντρου, γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις ομορφιές που έχει. Δεν σας κρύβω πως η απαξίωση της βιωσιμότητας του, γίνεται όλο και εντονότερη τα τελευταία χρόνια. Αυτό με ώθησε να δηλώσω υποψηφιότητα. Θέλω με την συμμετοχή μου στην Κοινότητα, να προσφέρω βιωσιμότερες λύσεις και προτάσεις για το μέλλον όλων των κατοίκων, των επισκεπτών, των εργαζομένων, των τουριστών και των παιδιών μας. 

Γιατί με τον Στέλιο Αγγελούδη. Τον γνωρίζω χρόνια. Ξέρω πως είναι άνθρωπος της πράξης και δεν τον ενδιαφέρει αν θα γίνει αρεστός [κοινώς, θα σπάσει αυτά]. Δεν ζήτησε στήριξη από κόμμα, γιατί η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη και στη θεωρία και στην πράξη. Πλαισιώνεται από ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό για τους συνδημότες τους. Επιζητά το καλύτερο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, γιατί είναι κομμάτι του.

Κλείσιμο. Ως εκπαιδεύτρια στον τομέα του περιβάλλοντος, θέλω να προτείνω πράξεις που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης, τα επίπεδα ρύπανσης και την συμπεριφορά των κατοίκων. Ως μαμά, θέλω όλα τα παιδιά να ζουν και να μεγαλώνουν σε ένα φιλικό και βιώσιμο κέντρο. Ως άνθρωπος, θέλω να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης, κινητικότητας, άθλησης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης για όλους και όλες.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ελπίζω όλοι να προσπαθήσουν για το καλύτερο του Δήμου και της Κοινότητας μας.

Με εκτίμηση,

Νικολέτα Καλίτσου