“Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Οι κύριοι Μητσοτάκης, Τσίπρας κουβέντα δεν είπαν για την Συμφωνία Ραχόι – Σάντσεθ με Ερντογάν. Κράτησαν απόσταση, όπως και με την Κυβέρνηση Καραμανλή.”

Σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο Αντιπρέδρος της Βουλής και Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ανέφερε:

“Αντιμετωπίζουμε σήμερα κάποια θέματα, τα οποία αρκετά χρόνια πριν τα είχε θέσει η παράταξη μας. Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 η παράταξη μας για πρώτη φορά καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες. Τότε, τα παπαγαλάκια δεξιά και αριστερά, έπεσαν να μας φάνε που δεν το ψηφίσαμε. Δεν το ψηφίσαμε διότι οι δαπάνες τότε είχαν μία μείωση 140 εκατομμυρίων. Λέγαμε εκείνο τον καιρό ότι υπάρχει μία κρίσιμη συγκυρία και ότι θα έπρεπε να υποστηριχθούν οι εξοπλισμοί. Δυστυχώς τότε δε μας ακούσατε.

Λέμε πάντα ότι η εθνική ενότητα απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας δε γίνεται με «παρών». Αυτή είναι η διαφορετική πατριωτική στάση του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια όσο εσείς προσπαθείτε να μας ταυτίσετε μία με το ένα και μια με το άλλο κόμμα.

Ξέρετε τι σημαίνει πατριωτική στάση απέναντι σε όλα αυτά; Θα το πω με ένα μόνο παράδειγμα. Η Κυβέρνηση της Ισπανίας, πρώτα ο συντηρητικός Ραχόι και μετά ο Σάντσεθ ο σοσιαλιστής, έχουν υπογράψει σύμβαση με την Τουρκία για να την εξοπλίσουν. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για τον Ραχόι που είναι στην ίδια πολιτική ομάδα, δεν είπε ούτε μία κουβέντα. Στις 16 Δεκεμβρίου 2021 είχαμε την συνάντηση του PES. Εκεί συμμετείχε για πρώτη φορά ο Νίκος Ανδρουλάκης και ήταν παρατηρητής ο κ. Τσίπρας και δεν είπε κουβέντα. Τότε ο κ. Ανδρουλάκης στις Βρυξέλλες έκανε μία δήλωση, παρόλο που είχε εκλεγεί λίγες μέρες πριν και θα ήθελε πολιτικές συμμαχίες. Είπε «Θα θέσω ξανά το ζήτημα του εμπάργκο των όπλων κατά της Τουρκίας. Δεν μπορεί να μιλάμε για μία κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρχουν κράτη τα οποία εξοπλίζουν έναν διεθνή ταραξία. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πρόταση μου, που υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν μπορεί κανένα Ευρωπαϊκό κράτος να συνεχίζει να εξοπλίζει την Τουρκία, όπως δυστυχώς έκανε η Ισπανία πρόσφατα επεκτείνοντας, την παλαιότερη συμφωνία της Κυβέρνησης Ραχόι, ξανά με τον κ. Ερντογάν και ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός.»

Αφωνία και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΣυΡιζΑ για τις πρακτικές αυτές. Αφωνία λες και μιλάμε για τον Κώστα Καραμανλή! Μοναδική αφωνία.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στέλνει μήνυμα υποστήριξης για τις ένοπλες δυνάμεις, τις αμυντικές συμφωνίες, έτσι και σήμερα βάζοντας πάνω από όλα το πατριωτικό μας καθήκον ψηφίζουμε «ναι» στην αμυντική συμφωνία.”