Ωραιόκαστρο: Επί ποδός η Πολιτική Προστασία

Επί ποδός βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Καρασαββίδη, ο οποίος ανέλαβε το γενικό συντονισμό, με την αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, Χαράλαμπο Καζαντζίδη, οι οποίοι έχουν κομβικό ρόλο στην εφαρμογή του σχεδιασμού, με τον αντιδήμαρχο Μυγδονίας, Ηλία Ζιακούλη, τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Ε. Καλλιθέας, Αριστείδη Λαζαρίδη, και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΩ, Σταύρο Μαρμαρίδη, οι οποίοι μαζί με τους δημοτικούς υπαλλήλους επιχειρούν στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας.

Επί ποδός βρίσκονται και επιχειρούν κατά τόπους οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Δρυμού, Κωνσταντίνος Πατσαλάς, Λητής, Απόστολος Χατζηαντωνίου, Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος, Μεσαίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Νέας Φιλαδέλφειας, Νίκος Γιαϊλατζόγλου, Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης, Πενταλόφου, Πάτροκλος Σπυρόπουλος και Ωραιοκάστρου, Μαρία Αραμπατζίδου.

Από τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και ρίχνουν αλάτι στους οδικούς άξονες όλων των Κοινοτήτων. Χάρη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τις συντονισμένες ενέργειες και τις γενναίες προσπάθειες των υπαλλήλων του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα στην περιοχή.

Oι κεντρικοί οδικοί άξονες που συνδέουν τις Δημοτικές Ενότητες και αυτοί που βρίσκονται εντός των Κοινοτήτων παραμένουν ανοικτοί και καταβάλλονται ακατάπαυστες προσπάθειες, ώστε να απομακρυνθούν οι ποσότητες χιονιού και από τους πιο στενούς δρόμους.

Oι ρίψεις αλατιού και οι επιχειρήσεις αποχιονισμού στους δρόμους θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες με εντατικό ρυθμό, για να αντιμετωπιστούν πιθανά φαινόμενα παγετού. Συνιστάται στους οδηγούς όσο διάστημα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και χιονίζει να είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

Yπενθυμίζεται στους πολίτες πως μπορούν να επικοινωνούν για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με τα τηλέφωνα που ανακοινώθηκαν από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και είναι αναρτημένα και στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου (oraiokastro.gr).