ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στις 22.00 απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μ. Βδομάδα – Στις 23.00 από 3/5

Αλλαγή στις ώρες κυκλοφορίας #newn

Στις τελικές εισηγήσεις τους για το πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα προχώρησαν οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι συνεδρίαζαν από νωρίς σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 22:00 και όχι από τις 21:00. 

Ως προς τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών στις εισηγήσεις της επιτροπής υπάρχουν δυο σημεία τα οποία δεν ταυτίζονται με αυτά που ζητεί η εκκλησία, σύμφωνα με το newsti. Το ένα είναι ότι η εκκλησία ζητεί ένα άτομο ανά 20 τ.μ. ενώ η επιτροπή εισηγείται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και επίσης δεν αποφασίστηκε όπως είχε ζητηθεί ειδικά το Μεγάλο Σάββατο να αρχίζει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 23:00 προκειμένου όσοι πιστοί θέλουν να μείνουν έως το τέλος της λειτουργίας της Ανάστασης που έχει διάρκεια μιάμισης ώρας. 

Στο ερώτημα τώρα για το πώς θα κάνουμε τραπέζι του Πάσχα, οι ειδικοί εισηγήθηκαν ότι το πασχαλινό τραπέζι θα γίνεται με όριο:

  • 9 άτομα, δηλαδή μόνο με δύο οικογένειες στους εσωτερικούς χώρους
  • 12 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη, κατέληξαν στο ότι από τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή από τις 3 Μαΐου, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 23:00.

Στο ερώτημα για το πότε θα ανοίξει η εστίαση, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να ανοίξει η εστίαση στις 3 Μαΐου, δηλαδή να λειτουργήσουν τα καφέ και τα εστιατόρια μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με πολύ αυστηρά μέτρα

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετακινήσεις εκτός νομού θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου. 

Επιγραμματικά όσα εισηγούνται σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ειδικοί:

  • Άνοιγμα εστίασης στις 3 Μαΐου
  • Άνοιγμα για σχολεία στις 10 Μαΐου

Απαγόρευση κυκλοφορίας

  • Έως τις 22.00 τη Μεγάλη Εβδομάδα  
  • Έως τις 23.00 μετά το Πάσχα

Αναμένονται πλέον οι επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας σήμερα το απόγευμα.