Πλησιάζει η ώρα της Εθνικής

Στον δεύτερο όμιλο η Ελλάδα

Σε περίπου έναν μήνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί στα προκριματικά με στόχο την παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (2022).

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται στον 2ο όμιλο όπου εντάσσονται Ισπανία, Κόσοβο, Σουηδία και Γεωργία. Στην επόμενη φάση περνάει απευθείας ο πρώτος του βαθμολογικού πίνακα ενώ ο δεύτερος του κάθε ομίλου μαζί με δύο ομάδες από το Nations Leeague θα δώσουν play-offs . Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ των τεσσάρων με το εισιτήριο να πηγαίνει στους τρεις(3) πρώτους.

Αναφορικά με την παγκόσμια κατάταξη η Ισπανία βρίσκεται στην 6η θέση, ακολουθεί η Σουηδία (20η) ,Ελλάδα(53η) ,  Γεωργία (89η) και Κόσοβο στην θέση 117. Η Εθνική στο παρελθόν και συγκεκριμένα πριν πέντε(5) μήνες συναντήθηκε τότε για το Nations League με το Κόσοβο. Στον 1ο αγώνα εκτός έδρας η Ελλάδα νίκησε 1-2 ενώ στην 2η αναμέτρηση έμειναν στο 0-0.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ και οι παίχτες που θα κληθούν θα δώσουν το πρώτο τεστ απέναντι στο φαβορί του γκρουπ , την Ισπανία Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου 2021.

Μετά την 1η αγωνιστική για τα προκριματικά η Εθνική Ελλάδος θα δώσει ένα φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Ονδούρα προτού φιλοξενήσει την Γεωργία εντός Ελληνικού εδάφους .