Πότε αναμένεται να λάβουν μία δόση του εμβολίου οι πολίτες άνω των 60 ετών

Τι ισχύει για τα εμβόλια που περιμένει η Ελλάδα από τη Pfizer και την Johnson & Johnson #newn #κορονοιος #εμβολιο

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Σε συνέντευξή του στον ΘΕΜΑ FM, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών θα έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση έως τα μέσα Μαΐου, ενώ αναφέρθηκε και στον στόχο του ενός εκατομμυρίου.

«Ένα εκατομμύριο πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί εντός του Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή 700 χιλιάδες έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι υπόλοιποι 362 χιλιάδες έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Εντός του Μαρτίου, κοντά στην εθνική εορτή, θα είναι 1 εκατομμύριο εμβολιασμένοι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όλες οι δεύτερες δόσεις είναι εξασφαλισμένες». Ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, τονίζοντας ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία έχει δεσμευτεί για 1,2 εκατομμύρια εμβόλια στο δεύτερο τρίμηνο.

«Έχει επαναλάβει την υπόσχεσή της αυτή στην Ε.Ε. Άρα, αυτό θα τηρηθεί, δεν ξέρουμε ακριβώς τις μέρες του Απριλίου, μπορεί να είναι προς το τέλος του Απρίλη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τα εμβόλια της Pfizer που περιμένουμε πρόσθεσε: «Το πιο κρίσιμο σημείο του Απριλίου είναι οι παραδόσεις της Pfizer που εκεί αναμένουμε τις μεγάλες παραλαβές. Εκεί, περιμένουμε τέσσερα εκατομμύρια στο τρίμηνο. Θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αν τον Απρίλιο έχουμε κοντά στο ένα εκατομμύριο από τη Pfizer. Εντός του Μαρτίου θεωρούμε ότι θα μπορούμε να ανοίξουμε την πλατφόρμα και για την ομάδα υψηλού κινδύνου».