Προνόμια στους εμβολιασμένους: Αυτά τα bonus εξετάζει η κυβέρνηση

Προνόμια στους εμβολιασμένους: Αυτά τα bonus εξετάζει η κυβέρνηση

Αντίστροφα, μετρά πλέον ο χρόνος, για τις ανακοινώσεις σχετικά με το ποια προνόμια θα δοθούν στους εμβολιασμένους, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε και νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς ως τα τέλη Αυγούστου η ινδική μετάλλαξη θα κυριαρχεί επιδημιολογικά.

Σε ερώτηση για τυχόν διευκολύνσεις σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε «λίγη υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα προσεγγίσουμε πιο έξυπνα όλους όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να εμβολιαστούν» είπε, και συμπλήρωσε: «Τα σχετικά ποσοστά πάντως αυξάνονται».

Η κεντρική φιλοσοφία πάντως θα είναι ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους κλειστούς δημόσιους χώρους, θα απολαμβάνουν επίσης ελεύθερα, χωρίς την ανάγκη να υποβάλλονται σε τεστ, ταξίδια ακρόαματα και γενικότερα θα μπαίνουν στους χώρους που προσδιορίζουμε ως ψυχαγωγία.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να δοθούν και «δώρα» στους νέους που θα εμβολιαστούν, όπως εισιτήρια για θεάματα ή αθλητικούς αγώνες, δώρα, συμμετοχή στις κληρώσεις, ακόμα και δωρεάν δεδομένα για κινητή τηλεφωνία.

Οι δηλώσεις Χατζηχριστοδούλου, Πιερακάκη

Τις περασμένες ημέρες, ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, και μέλος της επιτροπής, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, έδωσε μια πρώτη ιδέα.

«Οι εμβολιασμένοι θα μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους ή σε μαζικές εκδηλώσεις χωρίς μάσκες όταν είναι έτοιμη τεχνικά και η πολιτεία. Η επιτροπή το βλέπει θετικά αυτό», σημείωσε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, αφού ψηφιστεί και ο κανονισμός του Ψηφιακού Πιστοποιητικού, η κυβέρνηση θα μπορεί να το εντάξει σε μια σειρά από δραστηριότητες, πέραν της διευκόλυνσης στα ταξίδια και τις μετακινήσεις.

Έτσι, με βάση και το γαλλικό ψηφιακό διαβατήριο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να επιδεικνύεται για την είσοδο πλήρως εμβολιασμένων, χωρίς περιορισμούς, σε συναυλίες και δρώμενα χωρητικότητας άνω των 1.000 ατόμων.

πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/