Πρωτομαγιά: Για τις 4 Μαΐου μεταφέρθηκε ο εορτασμός της

Η ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη απεργία #newn #κοινωνια #πρωτομαγια

Για την Τρίτη 4 Μαΐου μεταφέρθηκαν οι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, η οποία φέτος συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο. Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία για τον εορτασμό της, τονίζοντας, όπως κάθε χρόνο, ότι η συγκεκριμένη μέρα δεν είναι αργαία αλλά απεργία.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 4 Μαΐου, ώστε η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές  στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και αν απαιτηθεί η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Τιμούμε τους νεκρούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης!! Δεν είναι αργία, είναι Απεργία!».