Ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η ιστορία μάς διδάσκει και αυτό έχει αποδειχθεί πως όταν ο λαός αποφασίζει να παλέψει δεν τον σταματάει τίποτα #newn #Ourcity #Πολυτεχνειο

«Το Πολυτεχνείο δεν υπάρχει μόνο σαν θεσμός αλλά υπάρχει κυρίως ως αναζήτηση, ως ανάγκη και παραπέμπει τόσο στο παρελθόν αλλά και σ’ ένα ζωντανό παρόν», αναφέρει μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που εξέδωσε το Δ.Σ. του Δήμου Αμπελοκήπων –Μενεμένης, εξέδωσε κατά την σημερινή τακτική συνεδρίασή του.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Αναμφισβήτητα το Πολυτεχνείο αποτελεί για όλους μας ένα ανεξίτηλο σύμβολο, που μας εμπνέει για νέους αγώνες και απαιτεί μια υπεύθυνη στάση ζωής, η οποία οραματίζεται ιδανικά όπως η Ελευθερία, η Πρόοδος, η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η αυτοδιάθεση όλων των χωρών. Η ιστορία μάς διδάσκει και αυτό έχει αποδειχθεί πως όταν ο λαός αποφασίζει να παλέψει δεν τον σταματάει τίποτα. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, απέκτησαν διαχρονική αξία και μέχρι σήμερα εμπνέουν και καθοδηγούν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας μας.

Το Πολυτεχνείο δεν υπάρχει μόνο σαν θεσμός αλλά υπάρχει κυρίως ως αναζήτηση, ως ανάγκη και παραπέμπει τόσο στο παρελθόν αλλά και σ’ ένα ζωντανό παρόν.

Αποδίδουμε σήμερα την ελάχιστη οφειλόμενη τιμή στους πρωταγωνιστές των αγώνων για πλουραλιστική, πολυκομματική, κοινοβουλευτική Δημοκρατία, Ελευθερία, Εθνική Αξιοπρέπεια, προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνισμού, τις αξίες και τα ιδανικά της συλλογικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης».