Πυκνές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη το ΣΚ – Πάνω από 15 εκατοστά χιονιού στο κέντρο της πόλης!

Ολικός παγετός αναμένεται στην πόλη, ενώ τεράστια προσοχή θα θέλει και στα προάστια της πόλης. Δείτε την ακριβή πρόγνωση του καιρού #Newn #kairos #snow #thessaloniki

Με νεφώσεις και παροδικές ασθενείς έως μέτριες χιονοπτώσεις θα κυλήσει η ημέρα στην Θεσσαλονίκη, ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Μεταξύ απογευματινών και βραδινών ωρών του Σαββάτου (χονδρικά μέχρι λίγο πριν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα), τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Ωστόσο από τις μεταμεσονύχτιες ώρες και κυρίως προς το ξημέρωμα της Κυριακής, τα φαινόμενα θα ενταθούν, με τις χιονοπτώσεις να είναι κατά περιόδους αρκετά πυκνές μέχρι και τις πρωινές/προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και κυρίως κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν.

Μία ρεαλιστική εκτίμηση της χιονόστρωσης για την πόλη και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι τα 10-15 εκατοστά (τοπικά εκτός του κέντρου και στις γύρω περιοχές πολύ πιθανόν και >15). Στα προάστια η χιονόστρωση θα είναι έως και διπλάσια ή και τριπλάσια (Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Χορτιάτης κτλ). Το Σάββατο στην πόλη και το κέντρο η χιονόστρωση θα περιορίζεται βασικά στις εύκολες επιφάνειες (πάρκα, δέντρα, αυτοκίνητα κτλ).

Οι άνεμοι καθ’όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα πνέουν από Β-ΒΔ έως Β-ΒΑ διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα και τοπικά πιθανόν έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το Σάββατο από -1 έως 03 βαθμούς κελσίου. Από το βράδυ του Σαββάτου και προς το ξημέρωμα της Κυριακής θα σημειώσει αισθητή πτώση (-3…-5) με τον παγετό να είναι ολικό κατά την διάρκεια της Κυριακής.

Πρόγωση: Μάρκος Στέφανος Γεωργιάδης / meteo-storm team

Βρείτε ΕΔΩ τη σελίδα τους στο facebook