Σάλος στην Αλεξανδρούπολη με την αθώωση εκπαιδευτικού που έκλεινε τα παιδιά σε απόθηκη «για να ηρεμήσουν»

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην τεθεί σε δυνητική αργία η νηπιαγωγός που καταγγέλθηκε και κατηγορείται από γονείς νηπίων ότι κλείδωνε παιδάκια 2 και 3 χρόνων σε σκοτεινή αποθήκη για να ηρεμήσουν.

Η 40χρονη νηπιαγωγός όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης παραδέχτηκε το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης κλήθηκε να πάρει αποφάσεις, μετά τις γραπτές καταγγελίες γονέων για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε μια νηπιαγωγός, με την ανοχή συναδέρφου της. Έθεσε τις δυο νηπιαγωγούς σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους από τις 15 Μαΐου 2024 και ζήτησε την συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει μέσα σε 30 ημέρες για να τις θέσει σε δυνητική αργία όπως προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το evros-news.gr, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουνίου 2024. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, το Πειθαρχικό Συμβούλιο απάλλαξε τη νηπιαγωγό, αφού η γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία 3-2 ήταν να μην τεθεί σε δυνητική αργία.

Κατά τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης οι τρεις που ψήφισαν αρνητικά ήταν δημοτικοί υπάλληλοι που μετέχουν στο εν λόγω όργανο. Αντίθετα οι δυο δικαστικοί στο Πειθαρχικό, μια Αντιεισαγγελέας και μια Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γνωμοδότησαν θετικά για να τεθεί σε δυνητική αργία αποδεχόμενοι τους λόγους που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Η νηπιαγωγός, έδωσε το παρών στην συνεδρίαση συνοδευόμενη από δικηγόρο και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Εκτός από τις προφορικές εξηγήσεις κατέθεσε και υπόμνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε ότι η τεχνική της απομόνωσης είναι η ενδεδειγμένη τεχνική και τον συγκεκριμένο χώρο τον χρησιμοποιούσαν για «αποσυμπίεση» των παιδιών.