Σοκάρει η δολοφονία Καραϊβάζ: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου #newn #κοινωνια

Συνολικά δέκα σφαίρες βρέθηκαν στο σώμα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή έξω από το σπίτι στον Άλιμο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι δύο εξ αυτών ήταν στο κεφάλι του δημοσιογράφου.

«Καθαρό» το όπλο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βαλλιστική έρευνα έδειξε ότι το 9αρι όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να τον εκτελέσουν ήταν «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη έκνομη ενέργεια.

Οι αρχές εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο αυτό της μαφιόζικης επίθεσης, έχοντας αποκλείσει εξ αρχής το χτύπημα να ήταν τρομοκρατική ενέργεια. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το υλικό των καμερών που υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα δείχνουν τόσο την είσοδο των δραστών στο σημείο όπου εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο, όσο και την έξοδό τους απ’ αυτό.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι οι δράστες να διέφυγαν από τον Λόφο Πανί, καθώς από το σημείο αυτό είχαν πρόσβαση σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος περιέγραψε πώς έζησε την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής. «Έχουμε πλάτη το συμβάν, είναι μπροστά μας δύο παρκαρισμένα αμάξια, δε βλέπουμε το σκουτεράκι που ερχόταν, ακούμε όμως έναν ήχο χαρακτηριστικό που θύμισε εξάτμιση που σκάει. Γυρίζουμε και κάνουμε δύο βηματάκια πιο κοντά να δούμε τι γίνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΣΚΑΪ. Ο ίδιο μάρτυρας εμφανώς σοκαρισμένος λέει ότι μια εικόνα έχει εντυπωθεί μόνο στο μυαλό του. «Ένας άντρας με χακί έχει προτεταμένο το χέρι και το όπλο. Στην άκρη του όπλου υπάρχει ένα πράγμα σαν σιγαστήρας. Σημαδεύει και ρίχνει στο θύμα. Και ακούμε συνέχεια αυτούς τους κρότους. Εγώ άκουσα τουλάχιστον 5-6 φορές», καταλήγει.