Σταμπουλίδης για λιανεμπόριο: Επιφυλακτικότητα για άνοιγμα στις 29 Μαρτίου

"Δύσκολη εβδομάδα αυτή" τόνισε #newn #κορονοιος #λιανεμποριο

Ανοίγουν σήμερα κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών και για να μετρηθεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων που ανοίγουν θα χρειαστούν μέρες, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη. «Πρέπει να δοθούν κάποιοι διέξοδοι κοινωνικοποίησης. Ασφαλές το πρώτο βήμα του ανοίγματος. Οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν τον κατάλληλο πληθυσμό μέσα στα καταστήματά τους. Η παραβατικότητα είναι σχεδόν μηδενική σε αυτούς τους χώρους. Να δούμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε σαν κοινωνία ώστε να μην επιβαρύνουμε το σχέδιο υγείας» δήλωσε στο MEGA.

Στο ερώτημα εάν στις 29 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο απάντησε: «Απαιτείται να βρούμε μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς να κλονίζουμε ή να πιέζουμε το σύστημα υγείας.Το πρώτο βήμα έγινε. Θα το μετρήσουμε. Θα περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη. Δύσκολη εβδομάδα αυτή. Να δούμε πώς εξελίσσεται η πανδημία. Χρειάζεται χρόνος για να μετρήσουμε το πρώτο βήμα».

«Είμαστε σε πόλεμο»

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών. «Είμαι προβληματισμένος σαν άνθρωπος. Όταν αναγκαζόμαστε να εκδίδουμε φύλλα επιστράτευσης για αυτούς που ορκίστηκαν όρκο στον Ιπποκράτη, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά γενικότερα. Ζητάμε στήριξη από αυτούς που είναι το καθήκον τους. Δεν είναι γιατροί για την πάρτη τους, είναι γιατροί για το δημόσιο συμφέρον. Δεν θα έμενε τίποτα αναπάντητο. Έρχομαι, προσφέρω σώζω τον συνάνθρωπό μου και στην πορεία το κράτος είναι εδώ να καλύψει κάθε ανάγκη. Είμαστε σε πόλεμο» είπε.