Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της σημερινής επίσκεψης του στη πόλη #newn #politics #Μητσοτάκης #Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να πραγματοποιήσει, αρχικά, επίσκεψη στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο Ιπποκράτειο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης «θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να περάσουμε στην απέναντι όχθη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες». Επεσήμανε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα μάλιστα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε, ακόμη, ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία. «Οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο οπότε ξεκινά ο εμβολιασμός», είπε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για περισσότερη στήριξη προς τους γιατρούς και την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας ενώ προανήγγειλε την περαιτέρω ενίσχυση των ΜΕΘ, τονίζοντας μάλιστα ότι γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Εν συνεχεία, ο ίδιος θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στις 14.00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.