Στις 13,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ALCO

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,2% ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,8% το ΚΚΕ 5,2% και η Ελληνική Λύση 4%

Προβάδισμα με 13,2 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,2% ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 6,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 4%.

Παράλληλα, το το 41% δηλώνει πως εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό έναντι 23% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Στο ερώτημα αυτό, «κανέναν» απαντά το 32%.

Σχεδόν ένας στους 4 πολίτες (ποσοστό 38%) εκτιμά ότι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία, ενώ το 21% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Το 67% των ερωτηθέντων εκφράζει την ικανοποίησή του με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, έναντι του 25% που απαντά «όχι».

Περισσότεροι από τους μισούς (53%) των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε αντίθεση με το 40% που απαντά πως είναι.

Παράλληλα, δύο στους τρεις δηλώνουν ότι αισθάνονται λίγο (34%) ή καθόλου (33%) ασφαλείς, σε σχέση με έναν στους τέσσερις (24%) που απαντούν «αρκετά» και 7% που απαντούν «πολύ».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr