Στο τραπέζι νέο sms για click away

Μπλόκο στις άσκοπες μετακινήσεις επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση #newn #πολιτικη #click_away

Φρένο» στις μετακινήσεις επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση συνεχίζοντας τη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η κανονικότητα επιστρέφει στην Αττική μετά από δύο ημέρες σφοδρής κακοκαιρίας και είναι διάχυτη η ανησυχία για το ενδεχόμενο απότομης αύξησης της κινητικότητας, δεδομένου ότι η «Μήδεια» απορρύθμισε την κατάσταση στρέφοντας τον κρατικό μηχανισμό στην άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σφοδρός χιονιάς.

Οι έλεγχοι στους δρόμους θα είναι συνεχείς και αυστηροί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο να προστεθεί ένας ακόμη αριθμός στα SMS που στέλνουν οι πολίτες στο 13033 για να μετακινηθούν.

Και αυτό γιατί έχει διαπιστωθεί ότι γίνεται κατάχρηση στα SMS με κωδικό 2 αλλά και 6, καθώς οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει «κόφτης» και στέλνουν πολλά μηνύματα μέσα στη μέρα επικαλούμενοι είτε ψώνια, είτε άθληση, δημιουργώντας νέες εστίες διασποράς.

Νέο sms για click away

Εν αναμονή της εισήγησης της Επιτροπής με βάση το πρώτο επιδημιολογικό αποτύπωμα που θα προκύψει από τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση θέλει να ρίξει το βάρος στη επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και για το λόγο αυτό επεξεργάζεται τη δημιουργία ενός νέου sms για τα ψώνια με click away, το οποίο και θα υπάγεται σε χρονικού περιορισμούς.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα – πιθανώς σε νέο τετραψήφιο – και θα πηγαίνουν για ψώνια με το ρολόι ανά χείρας.