Συγκέντρωση των κατοίκων του Ευόσμου κατά του lockdown

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα σκληρότερα μέτρα #newn #κορονοιος #lockdown #ευοσμος

Την αντίθεσή τους στην αυστηροποίηση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού εκφράσουν για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Συγκεκριμένα, έδωσαν ραντεβού για τις 10:00 στην πλατεία Ευόσμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται μετά από διαδικτυακό κάλεσμα οι διοργανωτές αλλά και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους τόσο για τον τρόπο όσο και για τους λόγους που οδήγησαν στο lockdown, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Την ίδια ώρα προειδοποίησαν ότι δεν θα ανεχτούν κανένα ενδεχόμενο εγκατάστασης δομής προσφύγων στα όρια του δήμου αφήνοντας να εννοηθεί ότι το lockdown επιβλήθηκε για να γίνει μία τέτοια δομή χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Μάλιστα αυτή την ώρα συζητούν το ενδεχόμενο κατάθεσης ψηφίσματος προς το δημοτικό συμβούλιο με το οποίο θα εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία σήμερα είναι σαφώς λιγότερες από χθες

Και χθες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και ζητούσαν εξηγήσεις σε υψηλούς τόνους από τη δημοτική αρχή για την επιβολή των σκληρών μέτρων, απαιτώντας από τον δήμαρχο να ζητήσει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός άκουσε με προσοχή τους πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για την απόφαση και διαβεβαίωσε ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται απόλυτα τους προβληματισμούς τους.

Σημείωσε όμως ότι καθίστανται αναγκαία τα υγειονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν, αλλά θα ήθελε να υπάρχει πιο έγκαιρη και ενδελεχή ενημέρωση, πράγμα το οποίο συζήτησε με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Χαρδαλιά.