Τέλος για φέτος το Βόλεϊ

«Στοπ» στο άθλημα Επιμέλεια: Ηλίας Γκοντόλία

78 ομάδες και περισσότεροι από 1.000 αθλητές και αθλήτριες ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να ξεχάσουν το χόμπι ή την δουλειά τους για την φετινή αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) έλαβε την απόφαση για ματαίωση τριών πρωταθλήματων σβήνοντας και την τελευταία ελπίδα αθλητών και παραγόντων. Στην απόφαση αυτή εντάσσονται η Pre League Ανδρών-Γυναικών μέσα από την οποία οι γυναικείες ομάδες παίρνουν το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία η οποία είναι σε εξέλιξη μετά κόπων και βασάνων. Ακολουθούν Α2 Ανδρών και Γυναικών μέσα από την οποία οι ανδρικές ομάδες διεκδικούν την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία των Ανδρών (Α1), η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα ταλαιπωρείται λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που οδηγούν σε αναβολές παιχνιδιών.

Η Ε.Ο.Π.Ε οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση η οποία κατά ένα μεγάλο ποσοστό ήταν αναμενόμενη λαμβάνοντας υπόψιν τις οικονομικές επιπτώσεις όταν τα έξοδα έτρεχαν και με αρκετές ομάδες να μην μπορούν να καλύψουν το υγειονομικό πρωτόκολλο στο οποίο εντάσσονται τα τεστ Covid που κοστίζουν. Όπως και το γεγονός πως κάποιες ομάδες αντλούν έσοδα από εισιτήρια και χορηγούς. Ήδη μια γυναικεία ομάδα από την Α1 έχει παραιτηθεί λόγω της μη δυνατότητας να ανταπεξέλθει.

Αναφορικά με την απόφαση, ήταν πέντε(5) οι παράμετροι που λήφθηκαν υπόψιν από την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Αρχικά, το γεγονός πως δεν υπήρχε ενημέρωση για επανέναρξη προπονήσεων. Κάτι το οποίο σπρώχνει την πιθανή επανέναρξη αγώνων και την λήξη της σεζόν. Στο παιχνίδι μπαίνουν και τα κρούσματα που πιθανόν να οδηγήσουν σε αναβολές. Την ίδια στιγμή που στην Volley League Ανδρών (Α1) τα αναβληθέντα παιχνίδια είναι ήδη έξι(6). Σημαντική παράμετρος της απόφασης είναι και το οικονομικό σκέλος όπως και το γεγονός πως πολλές ομάδες έχουν στον δυναμικό τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι καλούνται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Μεγαλύτερη πικρία μένει στις 30 ομάδες της Α2 Γυναικών και το λιγότερο 400 αθλητριών, καθώς είχαν ξεκινήσει την 1η αγωνιστική. Σε αντίθεση με τα άλλα πρωταθλήματα που έμειναν στα λόγια.