Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά-οχήματα

Λόγω του χιονιά #Newn #Kairos #Xionia

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία από σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο 13/2) απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών άνω 3,5 τόνων σε όλο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής όπου θα ισχύει επίσης η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση για τη Θεσσαλονίκη:

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω επικείμενων  δυσμενών καιρικών συνθηκών, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους προληπτικούς λόγους οδικής ασφαλείας.

Συγκεκριμένα από 13.00 ώρα σήμερα (Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021), ισχύει η προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε όλο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Από τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι, καθώς και τα εκχιονιστικά μηχανήματα έργων.

Απαγόρευση και στην Χαλκιδική

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, από ώρα 14.00 σήμερα (13 Φεβρουαρίου 2021) ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.