Θεσσαλονίκη: Κούρεψαν δωρεάν άστεγους

Αυτή την όμορφη κίνηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξι κομμωτές και κομμώτριες #newn #θεσσαλονικη #αστεγοι

Από τις 9 η ώρα το πρωί, οι καρέκλες που είχαν στηθεί στο πεζοδρόμιο έξω από την δομή που φιλοξενούνται οι άστεγοι συμπολίτες μας, ξεκίνησαν να γεμίζουν, με τους κομμωτές να τους περιμένουν με χαμόγελο και με τα ψαλίδια στα χέρια για να τους εξυπηρετήσουν και να τους κάνουν το κούρεμα που επιθυμούν.

«Πιο κοντά στην άκρη παρακαλώ», ανέφερε ένας από τους πρώτους που έκατσε στην καρέκλα, ενώ ο διπλανός του ζήτησε να του περιποιηθούν και τα γένια.

Πρόκειται «για μια δράση που τους κάνει να αισθάνονται ισότιμοι, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Η ισότιμη συμμετοχή σε κάθε έκταση της καθημερινότητας», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, μιλώντας για την πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης να οργανώσει τη σημερινή δράση.

Στο υπνωτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο διανυκτερεύουν καθημερινά 61 συνάνθρωποι μας ενώ οι οφελούμενοι του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας είναι άλλοι τόσοι περίπου, οι οποίοι δεν διαβιούν ως άστεγοι αλλά σε συνθήκες στέγης.

Όπως ανέφερε ο κομμωτής Χρήστος Στάγκος, συγκινήθηκε όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επικοινώνησε μαζί του και του εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετέχει στη σημερινή δράση. «Είπα θα κλείσω το κομμωτήριο μου μέχρι το μεσημέρι και θα έρθω εδώ να ανταποκριθούμε σε αυτούς τους αστέγους πολίτες και να τους δώσουμε τη μεγάλη χαρά να νιώσουν όμορφα. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα αυτό και πρέπει να είμαστε ίσοι», τόνισε.

«Σήμερα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να κουρέψουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν την ίδια αξία με όλους εμάς. Θα ήθελα πολύ να το κάνω στο μέλλον και σίγουρα θα ξανά πάρω μέρος σε όποια διοργάνωση του δήμου μας», ανέφερε η κομμώτρια Αγάλου Ελένη.