Θεσσαλονίκη: Που βρέθηκαν τα 3 κρούσματα αφρικανικής μετάλλαξης

Προβληματισμός στους ειδικούς για Αθήνα και Θεσσαλονίκη #newn #thessaloniki

Τρομάζει ο νέος αριθμός κρουσμάτων της μετάλλαξης του στελέχους του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 168 νέα κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σε ελέγχους όμως που έγιναν σε δείγματα από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου. Πλέον, στη χώρα μας έχουν βρεθεί 397 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 6 της νοτιοαφρικανικής, συνολικά δηλαδή 403.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 382 δειγμάτων που ελέγχθηκαν βρέθηκαν 166 νέα περιστατική του βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού και ακόμα 2 του νοτιοαφρικανικού.

Την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία των λοιμωξιολόγων εξαιτίας του πολλαπλασιασμού των μεταλλαγμένων κρουσμάτων στη χώρα μας, οι εικόνες συνωστισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιτείνουν τον προβληματισμό. Επιστήμονες προβλέπουν εκτίναξη του αριθμού των νέων μολύνσεων σε 2.400 ημερησίως σε ένα μήνα από τώρα εάν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 7 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 3 αφορούν τη νοτιο-αφρικανική μετάλλαξη και τα υπόλοιπα την βρετανική. Τα 3 κρούσματα του νοτιο-αφρικανικού στελέχους εντοπίστηκαν στο Κορδελιό, στην ενορία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε δύο γυναίκες οι οποίες είναι αδελφές και σε έναν άνδρα. Άμεσα θα ελεγχθεί όλο το περιβάλλον των θετικών στις μεταλλάξεις κρουσμάτων.