“Τι είναι αυτό που μας ενώνει…”

Άρθρο γνώμης του Γιώργου Ντόνου

Όλοι εμείς από 35 ως 50 ετών, έχουμε συνυπάρξει με τον Νίκο σε διάφορες φάσεις της πορείας μας μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Συναντηθήκαμε πρώτη φορά, όταν η αλαζονεία της νιότης, μας έκανε να πιστεύουμε στο δίκιο μας που θα αλλάξει τον κόσμο. Θέλαμε να προσφέρουμε στο κοινό καλό και να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα από όλους τους άλλους. Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα ατόμων με κοινές αγωνίες και αναζητήσεις που με σύνθεση θα οδηγούσε σε ένα κοινό αφήγημα.

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι σύντροφοι, εξέφραζαν την αγωνία τους για το τέλμα που έχει βρεθεί το Κίνημά μας. Στην  πλειοψηφία τους παρέμεναν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν δραστηριοποιούνταν για μια πληθώρα λόγων. Η ανησυχία όλων μας όμως για το Κίνημα, μας οδήγησε στην στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη, ως κύριου εκφραστή ανανέωσης, ασχέτως πολιτικής αφετηρίας του καθενός. Η επιλογή της άμβλυνσης των όποιων διαφορών είχαν υπάρξει στο παρελθόν και η συμπόρευση κάτω από την ίδια σημαία τόνισε το γεγονός ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα και από ότι ίσως κάποιοι φαντάζονται.

Για να κάνουμε αυτή την επιλογή συνειδητοποιήσαμε και εκφράσαμε απόψεις, συναισθήματα, ιδέες και την πρόθεση ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Ότι δεν θέλουμε άλλο να βλέπουμε το Κίνημά μας να φυτοζωεί και να λοιδορείται από τον καθένα. Δεν θέλουμε να απαξιώνεται και να σκυλεύεται από δεξιά και αριστερά. Στην διαδικασία εκλογής προέδρου του ΚΙΝΑΛ βλέπουμε την τελευταία ευκαιρία να αναζωογονήσουμε και να κάνουμε το Κίνημά μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι δεκανίκι και τροφοδότη αριστεροδεξιών πολιτικών αντιπάλων.

Νιώθουμε ότι ΤΩΡΑ είναι η ώρα να πάρουμε ΕΜΕΙΣ τα ηνία του Κινήματος και να προσπαθήσουμε #mazi να το αναστήσουμε. #mazi με όποιον θέλει να συνδιαλέγεται και να μην απορρίπτει. #mazi με κάθε ηλικιακής ομάδας στελέχη που έχουν τις ίδιες αγωνίες. #mazi με όποιον δεν θέλει να επιβάλλει την γνώμη και εκτίμησή του στους άλλους. #mazi με όποιον δέχεται και κατανοεί ότι οι εκλογές δεν μας χωρίζουν αλλά μας δυναμώνουν. #mazi με όποιον θέλει να αγωνιστεί για ένα ΔΥΝΑΤΟ, ΕΝΩΜΕΝΟ, ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΠΑΣΟΚ. #mazi με όλους αυτούς που έμειναν στα πέτρινα χρόνια. Γιατί μόνο #mazi μπορούμε να πάμε #mprosta και να το πετύχουμε, χωρίς φράξιες, αφορισμούς και αντεκδικήσεις.

Γιατί όλα τα παραπάνω μας ενώνουν με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Γιατί αυτό που μετράει σήμερα είναι να ξέρουμε

τι είναι αυτό που μας ΕΝΩΝΕΙ

και πάνω εκεί να χτίσουμε από την αρχή με βάση την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, την ΕΛΠΙΔΑ. Μόνο όταν βοηθήσουμε ΟΛΟΙ #mazi θα μπορέσουμε να ξαναδούμε τον ΗΛΙΟ να ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ…..

Και όπως λέει και ένα τραγούδι που λατρεύω :

«Εργοδηγός ή βασιλέας,

ζητιάνος ή πρωθυπουργός μωρό μου

χωρίς την ΠΙΣΤΗ της ΠΑΡΕΑΣ

καθένας ένας είναι κι ορφανός..»