Το σημείωμα της Δευτέρας: “Αυτογκόλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χωρίς καν να συμμετέχουμε”

Σχόλιο επικαιρότητας του Ευριβιάδη Ελευθεριάδη

Σε ένα Σαββατοκύριακο, που είχε γεμάτο αθλητικό μενού Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου, η ελληνική κοινωνία προτίμησε να δει ένα άθλημα που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν και τόσο δημοφιλές στη χώρα μας, το τένις. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, πως ένα ή δύο πρόσωπα, όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή και το κίνητρο να μάθουμε ένα άθλημα καινούργιο για εμάς, και να ταυτιστούμε με τους αγώνες τους. Το μέλλον σίγουρα τους ανήκει, και αποτελεί και μία πολύ καλή ευκαιρία για μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα παίξουν μαζί στο μεικτό διπλό του τένις.

Το ποδόσφαιρο, πέρα από το πιο λαικό άθλημα που αναμφισβήτητα είναι, πολλές φορές έχει και κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Το είδαμε, και με την εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, που κρυμμένη πίσω από ένα νομικίστικο τέχνασμα περί ανεξαρτησίας της Ποδοσφαιρικής της Ομοσπονδίας κατέβηκε στους αγώνες ως σκέτο “Μακεδονία”. Τι και αν ο ίδιο ο κ. Τσίπρας ως τότε Πρωθυπουργός είχε επιλέξει να αναφέρει την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής μας χώρας, ως το παράδειγμα της μεγάλης του επιτυχίας. Κλασσική περίπτωση αυτογκόλ, το βιντεάκι που το αναφέρει με σιγουριά και ήδη κυκλοφορεί στα social media.

Σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί και η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ. Στα αξιοσημείωτα, η σύναντηση Μητσοτάκη με Ερντογαν, χωρίς πολλά περιθώρια αισιόδοξης κατάληξης. Πως θα μπορούσε άλλωστε, με την Τουρκία να θεωρεί εαυτόν ως τη μεγαλύτερη περιφερειακή δύναμη που από όλους σκοπεύει να κερδίσει, χωρίς να θέλει να δώσει;

Στα επίσης, αξιοσημείωτα, που δεν θα το ακούσετε πουθενά, η μη πραγματοποίηση της συνάντησης Μητσοτάκη-Μπάιντεν, που τόσο πολύ προσπάθησε η ελληνική πλευρά, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Τουλάχιστον ο Πρωθυπουργός, θα συναντήσει τον Ολλανδό Πρωθυπουργό!!!