Βουλή-Τροχαίο: Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες κάνει η οικογένεια του 23χρονου

Η δραματική έκκληση της οικογένειας για να αποδοθεί δικαιοσύνη #Newn #Βουλή #Δυστύχημα

Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες κάνει η  οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα που είναι κλινικά νεκρός μετά το τροχαίο που έγινε την Παρασκευή έξω από τη Βουλή, με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη.  

«Τελείωσε το παιδί μου, «πάει», νεκρός είναι, θα γίνει δωρητής οργάνων» δήλωσε η μητέρα του νέου άνδρα μιλώντας στον Alpha. Η γυναίκα, μιλώντας για τον τραγικό θάνατο του γιου της, έκανε γνωστό πως η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού και δωρεά οργάνων θα γίνει σήμερα το πρωί.

«Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν και τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να τα δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι αλλά δεν μπορώ να διαλέξω, και να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν», ανέφερε την Κυριακή η μητέρα του άτυχου νέου στον Alpha.

«Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να συνεχίσουμε τη διαδικασία από εδώ και πέρα», δήλωσε η αδελφή του νέου άνδρα στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. «Χρειαζόμαστε μάρτυρες για να εξακριβώσουμε το τι συνέβη. Ένα ταξί που ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον ταξιτζή συγκεκριμένα». Στο βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος, ένας άνδρας ακούγεται να λέει πως ο 23χρονος πέρασε με πράσινο. Tην Κυριακή έγινε γνωστό πως ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται το ΑΠΕ, ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα δεν συνελήφθη, επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς, επίσης, επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν θεωρήθηκε ύποπτος φυγής.

Δείτε τι δήλωσαν η μητέρα και η αδελφή του 23χρονου: