Υπόθεση Κουφοντίνα: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ- Στη ΓΑΔΑ ο Χρυσοχοίδης

Τι αναφέρει κατεπείγον απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας #newn #κοινωνια #κουφοντινας

Συναγερμός λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε στρατιωτικούς στόχους και ενδεχόμενη αρπαγή όπλων, ρουκετοβόλων κι εκρηκτικών προειδοποιεί κατεπείγον απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι αρχές φοβούνται ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μια νέα τρομοκρατική οργάνωση σαν τη 17 Νοέμβρη λόγω της εξέλιξης της υγείας του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα (λόγω απεργίας πείνας), η οποία θα μπορούσε να έχει και το όνομά του.

Η 17 Νοέμβρη είχε προβεί σε κλοπή οπλισμού το 1989 από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα, ενώ σε μια αντίστοιχη ενέργεια είχε προβεί και ο ΕΛΑ το 1977 από στρατόπεδο της Ελευθερούπολης Καβάλας.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. συντάχθηκε, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, στις 26 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή περίπου στην 50ή ημέρα της απεργίας πείνας του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, κι έχει τίτλο «Εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας περιμετρικά στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών και κτιρίων».

Όπως σημειώνεται «ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης εσωτερικής επικαιρότητας παρακαλείσθε όπως από της λήψεως της παρούσης και για όσο χρονικό διάστημα κρίνετε αναγκαίο εντείνετε κι αυξήσετε τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων (αποθήκες οπλισμού, πυρομαχικών κ.λπ.), σχηματισμών έως και στρατιωτικών κτιρίων που βρίσκονται εκτός αυτών προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού και των εν λόγω κτιρίων κι εγκαταστάσεων ή πράξης ακτιβιστικού χαρακτήρα»!

Επισημαίνεται ακολούθως προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες: «Σε συνεργασία με τις κατά τόπο αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές, προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού εκδηλώσετε και οποιοδήποτε κατά την κρίση σας πρόσθετο μέτρο το οποίο θα συμβάλει στην επαύξηση του βαθμού ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων».

Πηγή: Τα Νέα