Έβγαλε την υποχρέωση και συνεχίζει!

Ο ΠΑΟΚ εμφανώς κουρασμένος δεν έπεισε αλλά πήρε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία #Newn #PAOK #SLGR

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα για 8η αγωνιστική της Super League, και πιο συγκεκριμένα στη Ριζούπολη εκεί όπου αντιμετώπισε τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο δικέφαλος εμφανίστηκε κουρασμένος αλλά με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι… έβγαλε την υποχρέωση και τώρα ο Πάμπλο Γκαρσία έχει την ευκαιρία να δουλέψει στην διακοπή ώστε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του ΠΑΟΚ και στα επόμενα παιχνίδια.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στα πρώτα λεπτά προσπαθώντας να βρουν τα πατήματα τους, Ο δικέφαλος στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία βρήκε το γκολ όταν σε υποδειγματική αντεπίθεση ο Σβάμπ κέρδισε την μπάλα μετά από κόρνερ του Απόλλωνα και ο Σφιντέρσκι βγήκε σε θέση τετ α τετ νικώντας τον Βερούλστ στο 15′.

Στο 23′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα πέναλτι με τον Ζίφκοβιτς να ανατρέπεται στην περιοχή αλλά μετά από υπόδειξη του Var η υπόδειξη ανακαλέστηκε καθώς πριν πάρει τη μπάλα ο Σέρβος μεσοεπιθετικός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Η πρώτη σοβαρή ευκαιρία για τον Απόλλωνα ήρθε στο 30′ όταν μετά από εκτέλεση φαουλ ο Λισγάρας πήδηξε ψηλότερα από όλους με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Ο δικέφαλος σπατάλησε μια καλή στιγμή πριν τελειώσει το πρώτο μέρος όταν μετά από κόρνερ ο Ίνγκασον βρέθηκε μόνος του σούταρε αλλά Ο Βερούλστ έδιωξε στο 45′.

Έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος με τον ΠΑΟΚ να πρέπει να ανεβάσει την απόδοση του εάν θέλει να “κλειδώσει” την νίκη.

Ο Απόλλωνας πίεσε στην αρχή του δεύτερου μέρους με τον Φατιόν με δύο καλές στιγμές στο 51′ και στο 59′ να περνάνε ανεκμετάλλευτες.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης όταν στο 63′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τσιλούλης πήδηξε ψηλότερα από όλους και νίκησε τον Ζίφκο Ζίφκοβιτς βάζοντας δύσκολα στον ΠΑΟΚ για το τελευταίο μισάωρο του αγώνα.

Τα επόμενα δέκα λεπτά πέρασαν χωρίς σημαντική στιγμή με τον Πάμπλο Γκαρσία να περνάει στον αγώνα τον Ελ Καντουρί σε μια προσπάθεια ανανέωσης της μεσοεπιθετικής γράμμης. Το 1-2 ξεκίνησε από μια ανύποπτη φάση όταν σε ένα μαρκάρισμα του Λισγάρα στον Σφιντέρσκι το Var έλεγξε την μονομαχία και υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 74′.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβάμπ και ευστόχησε στο 78′ στέλνοντας τον Βερλούστ στην άλλη γωνία.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν υπήρξε σημαντική στιγμή με τον δικέφαλο να προβαίνει σε συντήρηση δυνάμεων και τον Απόλλωνα να προσπαθεί να απειλήσει χωρίς επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ στο τέλος από το πουθενά βρήκε και τρίτο γκολ όταν ο Μπρούτσιτς υπέπεσε σε χέρι και ο Αουγκούστο που ανέλαβε την εκτέλεση έγραψε το τελικό 1-3.