Δήμος Καλαμαριάς: Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Δευτέρα (5/10)

Στο Θεατράκι «Οδού Χηλής» - Ποιες ώρες και τι πρέπει να γνωρίζουν οι εθελοντές αιμοδότες #newn #aimodosia #municipality #kalamaria

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται σήμερα στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η αιμοδοσία πραγματοποιείται στο Θεατράκι «Οδού Χηλής» από τις 9.00 έως τις 13:30, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για τη 19η Εθελοντική Αιμοδοσία που γίνεται και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση από το δήμο Καλαμαριάς, θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και στο χώρο θα προηγηθεί απολύμανση. Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη επιτυχημένη αιμοδοσία από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Δύο Φύλων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου Καλαμαριάς στο Θεατράκι «Οδού Χηλής». Η Αιμοδοσία διεξήχθη από ειδικά συνεργεία αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» με τη λήψη μάλιστα όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και προστασίας. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 45 μονάδες αίματος.

Όλοι οι εθελοντές προσήλθαν μετά από προγραμματισμένο ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο και στη συνέχεια προσέφεραν αίμα, με τη βοήθεια και επίβλεψη γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που προσήλθαν και δεν κατάφεραν τελικά για κάποιους λόγους να αιμοδοτήσουν. Στον ίδιο χώρο ήταν και το παράρτημα Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, και ενημέρωνε τους εθελοντές αιμοδότες για να γίνουν εθελοντές – δωρητές οργάνων και ιστών, στο πλαίσιο των αναγκών της κοινωνίας για μεταμόσχευση που διαρκώς μεγαλώνουν.