Εξαδάκτυλος: «Αυτό πρέπει να είναι το Plan B για την Θεσσαλονίκη»

Τι είπε για τις ιδιωτικές κλινικές και την αυστηροποίηση των μέτρων #newn #κορονοιος #θεσσαλονικη

Στην αποκάλυψη ότι πρέπει να υπάρχει Plan B για την μετατροπή χώρων σε νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη προχώρησε ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος ο οποίος τόνισε πως η λύση των είναι οι ιδιωτικές κλινικές.

Συγκεκριμένα είπε στο ethnos.gr τα εξής: «Είναι ανεύθυνο να κάνω πρόταση επί του σχεδιασμού, μια και δε συμμετέχω στην αρμόδια επιτροπή, ωστόσο, είναι απαραίτητο να υπάρξει μία πρόβλεψη για επέκταση της νοσηλείας ασθενών και σε χώρους εκτός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Δεν μπορώ να ξέρω αυτήν τη στιγμή, ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι στεγασμένοι χώροι, αλλά δεν είναι δύσκολο να βρεθούν και να μετατραπούν σε χώρους νοσηλείας. Αυτό πρέπει να είναι οπωσδήποτε το plan B, μια και βρισκόμαστε σε υγειονομικό πόλεμο και άρα αντιμετωπίζουμε έκτακτες συνθήκες. Η λύση του προβλήματος δεν είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, προκειμένου να νοσηλεύσουν ασθενείς με κορονοϊό, διότι αυτές δεν έχουν εκπαιδευτεί για την περίθαλψη ασθενών με covid-19, μια και τώρα θα ριχτούν στη μάχη», σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Βέβαια μίλησε και για περιπτώσεις ασθενών με άλλα νοσήματα που κινδυνεύουν να χαθούν λόγω της κατάστασης: «Κινδυνεύουμε να χάσουμε ανθρώπους από εμφράγματα, εγκεφαλικά, καρκίνους και τροχαία. Πρέπει να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κλινών οπουδήποτε γι’ αυτές τις παθήσεις. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος να χάσουμε ασθενείς από άλλες παθήσεις, σε περίπτωση που μετατρέψουμε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα για την περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό», τονίζει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Για περίπτωση αυστηρότερων μέτρων τέλος τόνισε: «Με είχαν χλευάσει, όταν είπα ότι θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα, αν δεν κλειδαμπαρωθούμε στα σπίτια μας. Το πρώτο απ’ όλα είναι να μειωθούν οι μολύνσεις, άρα τα μέτρα πρέπει να αυστηροποιηθούν στο μέγιστο».