Γιώργος Μουλκιώτης: «Ο κλάδος εστίασης, ως πολλαπλά πληττόμενος, χρειάζεται ΤΩΡΑ σοβαρά και υπεύθυνα μέτρα στήριξης»

​Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση, κατέθεσε στην Βουλή τα αιτήματα 45 Σωματείων Επιχειρήσεων Εστίασης που εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την στοχοποίηση 82.400 επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης και τουλάχιστον 400.000 εργαζομένων από τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση. 

Με την παρέμβασή του ο βουλευτής επισημαίνει την αγωνία της επιχειρηματικής κοινότητας στον χώρο της εστίασης, η οποία ζητά να ανακληθεί το ΦΕΚ για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού COVID-19 (ΦΕΚ Β’ 2979/07.07.2021). 

Επιπλέον, τονίζει ότι οι επιχειρηματίες εστίασης προσκαλούν τους αρμόδιους υπουργούς σε συνάντηση για την θέσπιση βιώσιμων και εφαρμόσιμων υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου η χώρα να απαλλαγεί το συντομότερο από την πανδημία.

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι η Κυβέρνηση, με τις πολιτικές που εφαρμόζει και στον χώρο της εστίασης, δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της επιτελικής της ανικανότητας στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους του κλάδου.