ΚΙ.ΝΑΛ: “Ενημέρωση για όσα θέματα δημιουργήθηκαν με το άνοιγμα των σχολείων”

Δείτε τι επισήμαναν από το Κίνημα Αλλαγής σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων #Newn #Sxoleia #ΚΙΝΑΛ

Το κόμμα επισημαίνει πως πολλοί ειδικοί προτείνουν κλείσιμο των σχολείων, που άνοιξαν παρότι είχε επισημανθεί έγκαιρα ο κίνδυνος που κρύβουν

«Μπροστά στον κίνδυνο ενός τρίτου μεγάλου κύματος της πανδημίας, είναι απαραίτητο να υπάρχει επιφυλακή και άμεση εφαρμογή των εισηγήσεων των ειδικών. Είναι κρίσιμο να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν κοστίσει ακριβά». Αυτό ανέφερε το ΚΙΝΑΛ, σε σχετική του ανακοίνωση, με την οποία απαιτεί να υπάρξει άμεση ενημέρωση στους πολίτες για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τα σχολεία

«Σήμερα πολλοί ειδικοί με δημόσιες δηλώσεις τους προτείνουν κλείσιμο των σχολείων. Που άνοιξαν πριν λίγες εβδομάδες (τα δημοτικά) και λίγες ημέρες (τα γυμνάσια)», υπογράμμισε το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνοντας πως «είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι με τον ίδιο συνωστισμό στις τάξεις και χωρίς συνεχή τεστ, η υγεία των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους θα κινδυνεύσει. Δεν μας άκουσαν, προχώρησαν με την ίδια προβληματική λογική. Και τώρα τις συνέπειες τις υφίστανται όλοι οι πολίτες. Και τα νέα παιδιά». 

«Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε και πάλι. 

• Την ανάγκη διαφάνειας και ενημέρωσης για τα επιδημιολογικά στοιχεία ανά Περιφερειακή ενότητα και Δήμο, ώστε να λαμβάνονται-και να αιτιολογούνται-συγκεκριμένες αποφάσεις για κάθε περιοχή. Όχι οριζόντια μέτρα. 

• Περισσότερα τεστ και αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, ώστε να ελέγχεται και να περιορίζεται η εξάπλωση του ιού. Ιδιαίτερα για τις επικίνδυνες μεταλλάξεις. 

• Ενίσχυση του ΕΣΥ με μέσα και προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί σε νέα ‘πίεση’. Και ένταξη του συνόλου-και όχι μόνο κάποιων κατηγοριών-στα βαρέα και ανθυγιεινά», κατέληξε το κόμμα.

Πηγή:www.eklogika.gr