Μαρίνα Καλαμαριάς, το προμελετημένο περιβαντολλογικό και αναπτυξιακό ατόπημα, σε τροχιά εφαρμογής.

Σχόλιο γνώμης του Γιάννη Μαγκριώτη

Ανακοινώθηκε χθες από το ΤΑΙΠΕΔ, ότι ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Μαρίνας Καλαμαριάς προχωράει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφώσει. Σημειώνω ότι, το “Ειδικό χωρικό” ανάπτυξης της Μαρίνας, είχε ολοκληρωθεί το 2018, η ΣΜΠΕ(Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), που εκπονήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, εγκρίθηκε στην ουσία της από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το 2020 και, στις αρχές του 2021, το ΤΑΙΠΕΔ, εκτελεστικός βραχίονας του Υπερταμείου, στο οποίο πέρασαν όλα τα ιδιωτικά ακίνητα του ελληνικού δημοσίου το 2018, προκήρυξε τον διαγωνισμό.

Τότε, από τον Δήμο Καλαμαριάς διατυπώθηκαν αντιρρήσεις δημόσια και προχώρησε σε διάφορες συναντήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ. Φυσικά το ΤΑΙΠΕΔ δεν άλλαξε τις επιλογές του και συνέχισε τον διαγωνισμό χωρίς της αλλαγές που ζήτησε η Δήμος Καλαμαριάς.

Μάλιστα, η υπόσχεση του Πρωθυπουργού στο Δήμο Καλαμαριάς, σε πρόσφατη επίσκεψή του, ότι θα υπάρξει διάλογος, έμεινε χωρίς αντίκρυσμα. Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν ότι, οι καθυστερημένες αντιδράσεις στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Περιμένω να δω την θέση της διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.